Δεν έγινε δεκτή η τροπολογία της Ν.Δ για παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ- Από 01/07 ΦΠΑ 13% και 24% στην Λέσβο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το θέατρο του παραλόγου παίζει με μεγάλη επιτυχία και χωρίς ίχνος ντροπής η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. σε βάρος των κατοίκων της Λέσβου, που για ακόμη μία φορά τους στήνει στον τοίχο και τους πυροβολεί, δίχως έλεος, καταργώντας τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α.
           
Η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου, Νότης Μηταράκης και Μάνος Κόνσολας, μετά από οδηγία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία πρέπει να δοθεί παράταση διατήρησης χαμηλών συντελεστών στα νησιά που χτυπήθηκαν και δέχονται ακόμη χτυπήματα λόγω προσφυγικού.

Το επιχείρημα απόρριψης αυτής ξεπερνά κάθε φαντασία, καθώς όπως είπε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας : «δεν θα πρέπει να συνδέονται οι συντελεστές Φ.Π.Α. με το προσφυγικό» . Επιχείρημα που μας αφήνει ενεούς αφού οι παρατάσεις που δόθηκαν μέχρι τώρα, από την κυβέρνηση Τσίπρα, ήταν ακριβώς επειδή επικρατεί δύσκολη κατάσταση στα νησιά λόγω μεταναστευτικού!
           
Ο δε βουλευτής Λέσβου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γιώργος Πάλλης, θεωρεί επικίνδυνο να συνδέονται μεταναστευτικό και Φ.Π.Α. (!)  υποτιμώντας αν μη τι άλλο την νοημοσύνη μας και θεωρώντας φυσιολογικές τις κωλοτούμπες της συγκυβέρνησης «τσαρλατάνου» που εκείνος πρεσβεύει.

Τα δε στελέχη του τοπικού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καμαρώνουν τον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του, που φάσκουν και αντιφάσκουν, και έχουν βαλθεί να ρίξουν στον Καιάδα τους κατοίκους του νησιού τούτου.

Επιτέλους ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και αν έχουν κάποιο απομεινάρι συνείδησης ας κάνουν το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν... να παραιτηθούν!
           
Ο Πρόεδρος
της ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου

Στρατής Καραγεωργίου