Ο Βαρουφάκης με «σελφοκόνταρο» στη Μόρια | Video

Επίσκεψη στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια πραγματοποίησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Στο τέλος της επίσκεψής του, ο επικεφαλής του «ΜέΡΑ25», με φόντο τον καταυλισμό, τράβηξε ένα βίντεο τον εαυτό του, χρησιμοποιώντας… «σελφοκόνταρο».

Αφού αυτοπαρουσιάστηκε, ξεκίνησε να αναφέρει τις διαπιστώσεις που έκανε από την επίσκεψή του, καθώς και δυο προτάσεις.




«Κατά την επίσκεψή μας στη Μυτιλήνη είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την καρδιά του προσφυγικού ζητήματος, να ακούσουμε ανθρώπους που έχουν δώσει το είναι τους σε αυτόν τον σκόπο, με προσωπικό κόστος, άλλους να δυσπιστούν και ακούσαμε ρεαλιστικούς προβληματισμούς για το εξαιρετικά πολυσύνθετο προσφυγικό πρόβλημα: τη μονιμοποίησή του ως αντίληψη, κάτι που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και δεύτερον, την πραγματική επίδραση του προσφυγικού στην τοπική οικονομία, προβληματισμοί ταμπού.

Συναντήσαμε υπέροχους ανθρώπους, όπως στο Mosaik, χώρος εκπαίδευσης κι ένταξης των προσφύγων, και στο λεγόμενο Πίκπα, χώρο φιλοξενίας, παροχής υπηρεσιών φροντίδας και απασχόλησης των προσφύγων γνωρίζοντας ανθρώπους που κάνουν καταπληκτική δουλειά, δίνοντας όλο τους το Είναι.

Και τέλος η επίσκεψη στη Μόρια, με τη διπλή σειρά συρματοπλεγμάτων και τις σκηνές πάνω στο χώμα έξω από το στρατόπεδο. Ένας χώρος για 2000 άτομα το πολύ που έχει αυτή τη στιγμή περίπου 7000.

Πηγή Πρωτο Θεμα