Στη Μυτιλήνη κλιμάκιο της ΝΔ- Επαφές στην Μορια και με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς (pics,vids)

Στη Μυτιλήνη βρέθηκε χθες κλιμάκιο της ΝΔ με εντολή του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη

Στη Μυτιλήνη βρέθηκε χθες κλιμάκιο της ΝΔ με εντολή του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά από τα γεγονότα της πλατείας Σαπφούς την περασμένη Κυριακή , όπου ακροδεξιά στοιχεία , μεταξύ των συγκεντρωμένων πολιτών που διαμαρτύρονταν για την κατάληψη της πλατείας, έκαναν δολοφονική επίθεση σε πρόσφυγες που διαμαρτύρονταν επί πέντε μέρες  ζητώντας να φύγουν από το νησί.

Το κλιμάκιο με   επικεφαλής τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, στο οποίο συμμετείχαν  η Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής βουλευτής Β’ Αθηνών  Σοφία Βούλτεψη, ο Τομεάρχης Τουρισμού βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας και ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου , επισκέφθηκε το hot spot της Μόριας , εν συνεχεία το χωριό της Μόριας όπου συναντήθηκε με τους προέδρους των όμορων χωριών που γειτνιάζουν με το hot spot και άκουσε τα προβλήματα που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν .



Συναντήθηκαν επίσης με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παρεχώρησαν ο κύριος Αυγενάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον τρόπο που χειρίστηκε το μεταναστευτικό ζήτημα και «μετέτρεψε τα νησιά σε παρκινγκ ανθρώπινων ψυχών. Παράλληλα, όπως είπε,  υπάρχει έξαρση νέων μορφών εγκληματικότητας για την τοπική κοινωνία, ήταν πρωτόγνωρες καταστάσεις αυτές που διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες μέρες στην πλατεία  , εικόνες που προκαλούν ανασφάλεια».
«Αναγνωρίζουμε την κόπωση τόσο κοινωνική όσο και οικονομική , είπε ο κύριος Αυγενάκης, αφού το πρόβλημα δε φαίνεται να λύνεται , ενώ και τα αισθήματα αλληλεγγύης των πολιτών μειώνονται».

Ο κύριος Αυγενάκης σημείωσε ότι η ΝΔ είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να αναδείξει σήμερα ως αντιπολίτευση τα προβλήματα των νησιών και σαν κυβέρνηση αύριο να τα λύσει.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο Ν/Σ του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για το άσυλο που η συζήτησή του ξεκίνησε στη Βουλή. «Το σχέδιο έχει σημεία που είναι προτάσεις της ΝΔ, είπε,  επ’ ουδενί όμως δεν αποτελεί λύση στο προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα».

Για τα επεισόδια στην πλατεία και για το αν συμμετείχαν ακραία στοιχεία ο κύριος Αυγενάκης απάντησε ότι «διενεργείται έρευνα και εφόσον συγκεντρωθούν στοιχεία θα σχηματισθεί δικογραφία» συμπληρώνοντας ότι «κάποιοι οδήγησαν τους πρόσφυγες στο κέντρο της πόλης» ενώ ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου σημείωσε ότι «τις έκνομες ενέργειες δεν τις εγκρίνουμε, τις καταδικάζουμε και θα αποφανθεί η δικαιοσύνη».
4ο μνημόνιο

Ο κύριος Αυγενάκης για το θέμα της κατάργησης του νησιώτικου ΦΠΑ τόνισε ότι «το συγκεκριμένο ζήτημα μας βρίσκει απέναντι, βάλαμε βέτο αλλά το 2015 ήταν σε ένα άρθρο και το ψηφίσαμε γιατί δε μπορούσαμε να βάλουμε σε κίνδυνο την παρουσία της χώρας μας στην ευρωζώνη . Όσον αφορά για το αν θα επαναφέρει η ΝΔ τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, δεν μπορεί να το απαντήσει τώρα καθώς πρέπει να αξιολογηθούν τα οικονομικά δεδομένα της συγκεκριμένης στιγμής και ακολούθως να προχωρήσει σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενίσχυσης των νησιών της χώρας.»

Τέλος ο  Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας  είπε ότι «μετά τον Αύγουστο ακολουθεί το 4ο μνημόνιο με την ιδιαιτερότητα ότι θα έχουμε μέτρα, 5,2 δις για το 2019 αλλά δεν θα έχουμε χρήμα που θα κληθεί η χώρα μας να το αντλήσει από τις αγορές».


Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ