Ανάστατη η κοινωνία στην Παναγιουδα Λέσβου- Αδέσποτα σκυλιά επιτίθενται σε πολίτες και μεταφορικά μέσα (pics, vid)

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά στην Λέσβο που επιτίθενται και πολλές φορές δαγκώνουν πολίτες. 

Τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε την Δευτέρα στις 9 το βράδυ στην Παναγιουδα, που μια γυναίκα κατέληξε στο ΚΥ Μυτιλήνης μετά από επίθεση αδέσποτου σκυλιού στον παραλιακό δρόμο της Παναγιουδας, καθώς τις κατάφερε μεγάλη δαγκωματιά στο πόδι όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που μας έστειλε.

Η ίδια μιλώντας μας για το συμβάν στο lesvospost.com σημείωσε πως πήγαινε στο σπίτι της στις 9 το βράδυ της Δευτέρας όταν αντιλήφθηκε ότι πίσω της έτρεχε ένα σκυλί. «Το μόνο που κατάλαβα ήταν ένα ποδοβολητό, καθώς το σκυλί ήταν μεγαλόσωμο» μας είπε και συμπλήρωσε: «Δεν περίμενα όμως ότι θα με δαγκώσει και με αιφνιδίασε. Το στόμα του ήταν τεράστιο. Η πάνω γνάθος του μου τρύπησε το πόδι στην μπροστινή μεριά, στο καλάμι, και η κάτω πίσω στη γάμπα. Ολο το πόδι μου ήταν στο στόμα του σκυλιού. Φώναξα και με άφησε. Προσπάθησε να μου ξαναεπιτεθεί, όμως βγήκε έξω μια γειτόνισσα και κατάφερε να το διώξει.».



Ηδη οι κάτοικοι της Παναγιουδας εδώ και δύο μήνες έχουν απευθυνθεί στο δήμο και έχουν κάνει καταγγελίες, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα. Η αγέλη σκύλων έχει επίσης επιτεθεί και σε μικρά παιδιά που γυρνούσαν από το σχολείο τους, αλλά πρόλαβαν και έβαλαν μπροστά τις σάκες τους και δεν τα δάγκωσε.

Οπως φαίνεται το πρόβλημα με τα αδέσποτα που έχουν επιθετικές συμπεριφορές είναι έντονο σε αρκετές περιοχές του δήμου, όμως δεν έχουν γίνει και πολλά πράγματα ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε ότι εδώ και δύο μήνες υπήρχαν καταγγελίες, αλλά δεν έγινε τίποτα. Σίγουρα οι υπηρεσίες του δήμου θα πρέπει να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πριν συμβεί κανένα τραγικότερο συμβάν.

Ακόμη για μια φορά αποδεικνύεται ότι η κατάσταση με τα αδέσποτα συνεχίζει να είναι ανεξέλεγκτη από πλευράς του Δήμου .

Εχουν σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα αρκετές παρόμοιες καταγγελίες και μηνύσεις από επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε ανυποψίαστους πολίτες και παιδιά.

Καθημερινά  αδέσποτα σκυλιά κατακλύζουν την πόλη και κυκλοφορούν τόσο στους κεντρικούς δρόμους όσο και σε αρκετές γειτονιές και έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για μικρούς και μεγάλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουμε καταγγελίες κατοίκων που για να πάνε στις κατοικίες τους αλλάζουν δρομολόγιο και αποφεύγουν να περνάνε από τα σημεία όπου συχνάζουν τα αδέσποτα επειδή φοβούνται να μη τους δαγκώσουν και μάλιστα χωρίς να τα ενοχλήσουν στο παραμικρό.

Δείτε το βίντεο από την παραλία Παναγιουδας που κατέγραψε αναγνώστης του lesvospost.com