Με λαμπρότητα, πλήθος πιστών και πυροτεχνήματα εορτάστηκε η Ζωοδόχου Πηγής Λαγκαδας Μυτιλήνης-Κάηκε εντυπωσιακά ο «Οβριγιος» (pics, vid)

Με λαμπρότητα αλλά και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα η καθιερωμένη λιτανεία της Ζωοδόχου Πηγής στην Λαγκαδα Μυτιλήνης. 


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στον ομώνυμο ναό στη Λαγκάδα στην Μυτιλήνη παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών αλλά και πλήθος πιστών.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η Ζωοδόχου Πηγής στη Λαγκάδα, στο πλαίσιο των Θρησκευτικών εκδηλώσεων που οργάνωσε το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού.



Το πρωί της Παρασκευής τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και Αγιασμός, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 18:00 έγινε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατουντος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κκ Ιακώβου αλλά και πλήθος ιερέων.

Στην εορτή και την μεγάλη λιτανεία παραβρέθηκαν οι διοικητές των σωμάτων ασφαλείας, ο δήμαρχος Λέσβου, αντιδήμαρχοι, ο Αντιπεριφερειαρχης κος Κυτελης και πλήθος επωνύμων της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.

-Η μεγάλη λιτανεία

Ακολούθησε περίπου στις 19:30 η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας με συμμετοχή της μπάντας του στρατού.

Η πομπή έφθασε ως την πλατεία αλυσίδας προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κκ Ιακώβου, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι των αρχών του τόπου και ο Ιερός Κλήρος.

Μετά το τέλος της λιτάνευσης στην Εκκλησιά περίμεναν τα χορευτικά του χριστιανικού κέντρου νεότητας όπου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και στο τέλος περίπου στις 20:30 έγινε το πατροπαράδοτο εντυπωσιακό έθιμο του καψίματος του «οβριγιού».

Κατά την λιτάνευση της ιερής εικόνας πολίτες από τα μπαλκόνια έραναν την εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής με ροδοπέταλα.

Την ιερή εικόνα συνόδευαν παιδιά από τον χριστιανικό κέντρο νεότητας με παραδοσιακές φορεσιές αλλά και μικρά παιδιά ντυμένα αγγελάκια.

Τα πυροτεχνήματα, τα ιπτάμενα φαναράκια και η φωτιά που έβαλαν στον οβριγιο στο τέλος έκαναν κυριολεκτικά την νύχτα μέρα…

Να σημειώσουμε ότι πριν το κάψιμο του Οβριγιου το Χριστιανικό Κέντρο Νεοτητος χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Το LesvosPost.com ήταν εκεί και κατέγραψε αποκλειστικά πλάνα 15+ λεπτών από την ημέρα της Ζωοδόχου Πηγής στην Μυτιλήνη. 

Μάλιστα για ακόμα μια φορά καταγράψαμε live μέσω της σελίδας μας στο facebook και την λιτανεία αλλά και το κάψιμο του «Οβριγιου».



Ρεπορτάζ-Φώτο Μαριλένα Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)

Φωτο, Live μετάδοση στο facebook: Ραφαήλ-Αναστάσιος Στεφάνου (συνεργάτης LesvosPost.com)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό-206 φωτογραφίες


Δείτε εδώ πως καταγράψαμε Live την λιτανεία και το κάψιμο του Οβριγιου