Ο απίστευτος… δικηγόρος των δανειοληπτών- Ονομάζεται και «Ρομπέν των δανειοληπτών»

Ρομπέν των δανειοληπτών

Ρομπέν των δανειοληπτών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο δικηγόρος από την Θεσσαλονίκη Νικόλαος Καραγιαννακίδης που απαλλάσσει συνεχώς πολίτες που είχαν πέσει παλιότερα θύματα της τραπεζικής μέγκενης και βρέθηκαν πολύ κοντά σε σοβαρότατες ποινικές και οικονομικές κυρώσεις.

Ο δικηγόρος παρ’ Αρείου Πάγω Νίκος Καραγιαννακίδης σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, είχε υλοποιήσει μία μεγάλη και πολύ χρονοβόρα έρευνα την οποία και εκμεταλλεύτηκε σε όλες τις υποθέσεις που έχει και αφορούν εγγυητές τραπεζών και ληξιπρόθεσμων δανείων.

Χαρακτηριστικές είναι δύο πρόσφατες υποθέσεις του κύριου Καραγιαννακίδη, με του πολίτες οι οποίοι ήταν εγγυητές για οφειλές 600.000 ευρώ και 1.000.0000 ευρώ αντίστοιχα να απαλλάσσονται από τις κατηγορίες και από τις νομικές και ποινικές ευθύνες του κατηγορητηρίου που είχαν συνθέσει οι τράπεζες σε βάρους τους, αφήνοντας τα κοράκια σε αναμμένα κάρβουνα και αλλάζοντας την μέχρι σήμερα κατάσταση.

Όπως δηλώνουν έγκριτοι νομικοί αλλά και ο δικηγόρος παρ’ Αρείου Πάγω Νίκος Καραγιαννακίδης, πρόκειται για δύο σημαντικότατες αποφάσεις, οι οποίες κυριολεκτικά ταράσσουν τα νερά της έως σήμερα νομολογίας κατά των τραπεζών και υπέρ των εγγυητών, αφού είναι σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία έτη οι τράπεζες να ζητούν για ακάλυπτες πιστώσεις που χορηγούσαν έως το 2009 την παροχή εγγυήσεων από στενά συγγενικά πρόσωπα, χωρίς να είναι εμφανής η βιωσιμότητα της επιχείρησης αλλά να το πράττουν απλώς και μόνον για ψυχολογική πίεση των οφειλετών.

Στην πρώτη περίπτωση ο Κύριος Καραγιαννακίδης κατάφερε να πείσει το δικαστήριο και να αθωωθεί ο εγγυητή αποδεικνύοντας την πλάνη που του δημιούργησε η τράπεζα ή οποία από ότι φαίνεται με δόλιο τρόπο ήθελε να εισπράξει μεγαλύτερο ποσό από το ποσό που πραγματικά δικαιούται.

Στην δεύτερη υπόθεση η εγγύηση κηρύχθηκε άκυρη ως καταχρηστική Διότι η τράπεζα σχεδόν εκβιαστικά ζήτησε από έναν επιχειρηματία να θέσει το ίδιο του το παιδί τότε ηλικίας 19 ετών ως εγγυήτρια για την εκχώρηση επιχειρηματικού δανείου, παρόλο που δεν είχε καμία σχέση με την εταιρεία του πατέρα της και παρόλο που δεν είχε κανένα εισόδημα τότε.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις τα Δικαστήρια επιδίκασαν πολύ μεγάλες δικαστικές δαπάνες υπέρ των εγγυητών και εις βάρος των Τραπεζών.

Ο κύριός Νίκος Καραγιαννακίδης έχει σκοπό να εμβαθύνει την έρευνα και να ξεσκεπάσει πλήρως τις πρακτικές που ακολουθούσαν και ακολουθούν οι τράπεζες και δεν αποκλείεται να δούμε το θέμα αυτό πλέον να φτάνει μέχρι και σε επίπεδα ενός ακόμα μεγάλου σκανδάλου που μπορεί να εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα.