Δωρεάν πλατφόρμα τηλέ- εκπαίδευσης για θέματα και τεχνολογίες αιχμής γύρω από την Αγροτική Παραγωγή από το Τμ. Αγ. Ανάπτυξης και Ελέγχων Λέσβου

Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Νομού Λέσβου (πρώην ΚΕΠΠΥΕΛ) σας ενημερώνει ότι:

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων - ΙΤΥΕ - (φορέας του Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων) στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+ και του έργου SKIFF (Skills for Future Farmers) έχει αναπτύξει μια πρωτοποριακή πλατφόρμα τηλε- εκπαίδευσης, για θέματα και τεχνολογίες αιχμής γύρω από την αγροτική παραγωγή, η οποία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι διαθέσιμη δωρεάν στον ιστότοπο http://future-farmer.eu/ .

Η πλατφόρμα αυτή παρέχει προγράμματα κατάρτισης για τη Βιολογική Γεωργία, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, τις Γεωργικές Αγορές, τη Διαχείριση Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, τη Βιο-Οικονομία και τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας στη Γεωργία.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει τα ψηφιακά μαθήματα και για τα μαθήματα αυτά παρέχεται πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης.

Επίσης, διατίθεται πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce) πλήρως παραμετροποιήσιμη, για κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να διαφημίσει τα προϊόντα του, με παράλληλη δυνατότητα για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop).

Τέλος οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες που παρέχει προγνώσεις καιρού, γεωργικές ειδοποιήσεις, νέα, κ.α.

Στην ιστοσελίδα http://tinyurl.com/joinskiff-gr2  μπορεί κανείς να βρει περισσότερες πληροφορίες για όλα τα παραπάνω, τρόπους εγγραφής καθώς και μια συνοπτική παρουσίαση.