Επιτελούς πραγματοποιείτε άμεσα η ανέλκυση του βυθισμένου σκάφους μεταναστών από το λιμάνι της Πέτρας μετά από 2,5 χρόνια

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ανέλκυση

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ανέλκυση του βυθισμένου σκάφους στο λιμάνι της Πέτρας από ειδικό πλωτό γερανό και το συνεργείο του εργολάβου που ανέλαβε το έργο πριν από μερικές ημέρες μετά από διαγωνισμό που προκήρυξε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου.

Αυτή στην ουσία, θα είναι η δεύτερη προσπάθεια που γίνεται για την ανέλκυσή του, αφού η πρώτη που έγινε πριν από μερικούς μήνες, απέτυχε.



Όπως σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Κυριάκος Πετρέλλης, το σκάφος αυτό, κατάλοιπο των μεταναστευτικών ροών, βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση τουλάχιστον 2,5 χρόνια.

«Το πλοιάριο, αρχικά βρισκόταν έξω από το λιμάνι της Πέτρας, κρίθηκε, όμως, ότι για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα και να μην βυθιστεί λόγω καιρού, είναι καλύτερα να μεταφερθεί στο λιμάνι. Για άγνωστο λόγο, λίγο καιρό μετά τη μεταφορά του, το πλοιάριο βυθίστηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του και μόνο ένα μικρό τμήμα αυτού, περίπου μισό μέτρο, παραμένει πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Είναι η δεύτερη προσπάθεια ανέλκυσής του. Θα γίνει από εργολάβο με εμπειρία σε λιμενικά έργα, που διαθέτει και μηχανήματα για το σκοπό αυτό, καθώς έχει κατασκευάσει τα λιμάνια της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Το θετικό είναι ότι στις δεξαμενές του σκάφους δεν υπάρχουν καύσιμα και έτσι δεν υφίσταται κίνδυνος διαρροής και μόλυνσης.

Αυτή τη στιγμή, είμαστε στη διαδικασία έκδοσης των σχετικών αδειών που απαιτούνται από το Λιμεναρχείο για την ανέλκυση του σκάφους και υπολογίζουμε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση στο λιμάνι της Πέτρας».

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης