Προληπτική Πνευμονολογική Εξέταση (Σπιρομέτρηση) στο Κέντρο Νεότητας Αγιάσου στο Καμπούδι | Τετάρτη, 18 Απριλίου


Η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Αγιάσου οργανώνει Προληπτική Πνευμονολογική Εξέταση (Σπιρομέτρηση)


Η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Αγιάσου οργανώνει Προληπτική Πνευμονολογική Εξέταση (Σπιρομέτρηση), που θα γίνει την Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018, από τις 11 πμ μέχρι τις 4:30΄ μμ στο  Κέντρο Νεότητας Αγιάσου στο  Καμπούδι.

Η σπιρομέτρηση μετράει τον όγκο του αέρα που μπορεί να εκπνεύσει μετά από μία μέγιστη εισπνευστική προσπάθεια ο εξεταζόμενος, αλλά και την ταχύτητα με την οποία τον εκπέμπει. Είναι η πιο χρήσιμη διαγνωστική εξέταση για παθήσεις όπως το βρογχικό άσθμα και η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), γιατί μπορούμε να διαγνώσουμε τα παραπάνω νοσήματα στα αρχικά τους στάδια και να χορηγήσουμε την κατάλληλη αγωγή, ανακόπτοντας έτσι πιθανή επιδείνωση αυτών των παθήσεων.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους έχουν προβλήματα με αλλεργίες, βήχα, άσθμα, είναι καπνιστές και έχουν Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Την εξέταση θα πραγματοποιήσει η  Πνευμονολόγος Ιατρός   Αθανασία  Ξυνέλη  και οι συνεργάτες της.

Διευκρινίζουμε ότι δεν θα εξεταστούν μόνο μέλη της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών Αγιάσου, αλλά όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Όσοι  επιθυμούν να εξεταστούν θα πρέπει να το δηλώσουν τηλεφωνικά στο ΚΕΠ της Δ.Ε. Αγιάσου (τηλ. 22520-23200) ή στη Διαμάντω Ρουγκέλη (6932830312) το αργότερο μέχρι και την Τρίτη, 17-04-2018, το μεσημέρι.

Υπενθυμίζουμε ότι η επόμενη (10η) τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία μας θα γίνει την Κυριακή, 13 Μαΐου 2018 (από τις 9 πμ μέχρι τις 3 μμ), στο Γυμνάσιο Αγιάσου (θα εκδοθεί αργότερα νεότερη ανακοίνωση).