Στην Μυτιλήνη περιφερειακό εργαστήριο προετοιμασίας για τον Μαραθώνιο Καινοτομίας Smartcity από την ΚΕΔΕ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2, ο οποίος προγραμματίζεται να διεξαχθεί το διάστημα από 28 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας υλοποιεί δράσεις για την ισχυρή παρουσία και αποδοτική λειτουργία των Δήμων, με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και υποδομών, την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, καθώς και το σχεδιασμό αναπτυξιακών δράσεων για τις έξυπνες πόλεις.H στρατηγική βασίζεται στην ανάπτυξη και διάθεση υπηρεσιών για τους Δήμους με την λογική “μία φορά για όλους”, στις συνέργειες με Φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης και Υπουργεία όπως η αξιοποίηση υφιστάμενων υποδομών (Data Centers) σε συνεργασία με την ΓΓΠΣ και  τον σχεδιασμό  πλατφόρμας διαλειτουργικότητας η οποία θα ελαχιστοποιεί την γραφειοκρατία και θα αναβαθμίζει την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σημαντικός άξονας είναι η ανάπτυξη δομών και εργαλείων για την υποστήριξη των στελεχών και αιρετών ΟΤΑ μέσα από πλατφόρμα τηλεκατάρτισης και helpdesk,  και η ανάπτυξη δεξιοτήτων.
Η υλοποίηση όλων των δράσεων βασίζεται στην ενίσχυση και ενδυνάμωση του ανθρώπινου δικτύου στελεχών και των τοπικών κοινωνιών μέσα από συμμετοχικές δράσεις και δράσεις υποστήριξης της επιχειρηματικότητας.

Η Κ.Ε.Δ.Ε. στο πλαίσιο διεξαγωγής του Μαραθωνίου προγραμματίζει μια σειρά από παράλληλες δράσεις, όπως:

Διοργάνωση workshop για τα μέλη του Δικτύου ΤΠΕ της ΚΕΔΕ
Παρουσίαση καλών διεθνών πρακτικών από διακεκριμένους ομιλητές του εξωτερικού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης
Παρουσιάσεις από τον μαθητικό διαγωνισμό που θα διοργανωθεί το επόμενο διάστημα
Παρουσιάσεις από τους χορηγούς εφόσον επιθυμούν για καλές πρακτικές στη Τοπική Αυτοδιοίκηση .

Σε 16 πόλεις

Στόχος της Κ.Ε.Δ.Ε. είναι ο Μαραθώνιος Καινοτομίας να απλωθεί σε όλη την Ελλάδα, κι όχι μόνον την Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτό και με βάση προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. προετοιμάζονται και ξεκινούν άμεσα τα περιφερειακά εργαστήρια προετοιμασίας σε 16 πόλεις, στα οποία θα γίνει προεπιλογή ομάδων από την περιφέρεια, οι οποίες θα συμμετέχουν με έξοδα των οικείων Δήμων στον μαραθώνιο .

Οι πόλεις που προτείνεται η διεξαγωγή των περιφερειακών εργαστηρίων είναι:
Θεσσαλονίκη,Ιωάννινα,Κομοτηνή,Ρόδος,Πάτρα,Καλαμάτα,Σάμος,Μυτιλήνη, Ηράκλειο Κρήτης, Λάρισα, Τρίκαλα, Σύρος, Χαλκίδα, Ξάνθη, Λαμία, Κως.

Ήδη δέκα από τους παραπάνω Δήμους έχουν ανταποκριθεί θετικά κι αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να συμβεί το ίδιο και με τους υπόλοιπους.

Πατούλης

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης «ο  2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity 2 είναι η συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας της Αυτοδιοίκησης που ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία πέρσι, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας, μέσα από την προώθηση καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών, ώστε να παραμείνουν οι νέοι επιστήμονες και επιχειρηματίες μας στην Χώρα μας. Να αντιμετωπιστεί με πράξεις κι όχι με λόγια, το φαινόμενο “brain drain”. Με αυτή τη διοργάνωση,  που πλέον ως θεσμός έχει ταυτιστεί με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος κι αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα, κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά προς αυτή την κατεύθυνση ».

Πηγη http://newsta.gr