Κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για την εκδήλωση του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Μες στου Αιγαίου τα νερά…»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης έγινε το Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018, στις 7 μμ η μουσικοχορευτική εκδήλωση του Αναγνωστηρίου Αγιάσου με τίτλο «Μες στου Αιγαίου τα νερά…», που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Εκατό περίπου χορεύτριες και χορευτές όλων των ηλικιών παρέλασαν από το πάλκο του Θεάτρου, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές του Αιγαίου (Εύβοια, Παράλια Μ. Ασίας, Σκύρος, Ύδρα, Σαλαμίνα, Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Ικαρία, Νάξος, Πάρος, Λέρος) με τη συνοδεία της κομπανίας των Βαγγέλη Σαραντίδη (βιολί, τραγούδι), Ιάκωβου Ηλιάδη (λαούτο), Αλέκου Καφούνη (σαντούρι) και Γιώτας Μαϊστρέλη (τραγούδι). Τη γενική επιμέλεια είχε ο χοροδιδάσκαλος Θύμιος Σαραντίδης.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του Αναγνωστηρίου, κ. Κλεάνθης Κορομηλάς, ξεκινήσαμε την εκδήλωση με τον Καβοντορίτικο χορό, για να δείξουμε συμβολικά τις φουρτούνες που περνά αυτήν την περίοδο το ιστορικό μας σωματείο, παλεύοντας με τα τεράστια κύματα της κρατικής γραφειοκρατίας, που δεν του επιτρέπουν εδώ και δυο χρόνια να αποκαταστήσει το Θέατρό του, που καταστράφηκε από την περσινή θεομηνία. Και συνεχίσαμε με το «Σε καινούρια βάρκα μπήκα» για να διατρανώσουμε την αισιοδοξία μας ότι τελικά, κόντρα στις αντιξοότητες, θα καταφέρουμε να ξαναφτιάξουμε το λαβωμένο σκαρί μας και να ξαναμπούμε σ’ αυτό συνεχίζοντας το υπερεκατόχρονο ταξίδι μας στα πέλαγα του λαϊκού μας πολιτισμού.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος του Αναγνωστηρίου Παναγιώτης Σκορδάς.

Ευχαριστούμε το Δήμο Λέσβου για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, τους αδελφούς Μεσοτοπίτες και τους άλλους φίλους που ενίσχυσαν την προσπάθειά μας και τον κόσμο που μας τίμησε με τη μαζική παρουσία του.