Επιτυχημένη η συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Μυτιλήνη με ομιλητή το Γιάννη Πρωτούλη (pics, vid)

την Πέμπτη 29/03

Μήνυμα επαγρύπνησης και έντασης της εργατικής - λαϊκής πάλης ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς έστειλε η  επιτυχημένη συγκέντρωση του ΚΚΕ την Πέμπτη 29/03 στη Μυτιλήνη με ομιλητή το Γιάννη Πρωτούλη και  με σύνθημα «Καμία αμφισβήτηση - καμία αλλαγή συνόρων στο Αιγαίο. Οχι στο δηλητήριο του εθνικισμού. Τώρα να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».Στο Ανατολικό Αιγαίο, σε μια περιοχή όπου οι εργαζόμενοι καθημερινά βιώνουν τα αποτελέσματα των ανταγωνισμών, όπως με το Προσφυγικό, και βλέπουν από κοντά την ένταση της τουρκικής επιθετικότητας με τις συνεχείς παραβιάσεις, όπως και τα αποτελέσματα από την εμπλοκή της Ελλάδας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, οι συγκεντρώσεις  του ΚΚΕ σε Μυτιλήνη,  Χίο και Σάμο προκάλεσαν έντονο ενδιαφέρον, τροφοδοτώντας τη συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος.


Ο  Γ. Πρωτούλης στην ομιλία του στη Μυτιλήνη έκανε ξεχωριστή αναφορά στους χιλιάδες πρόσφυγες, τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί της Λέσβου, όπως και στα υπόλοιπα νησιά, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκιας. Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση πανηγύριζε για αυτήν τη συμφωνία και ότι με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές γέμισε το Αιγαίο ΝΑΤΟικά πολεμικά πλοία, που ελέγχουν το πέρασμα των ρωσικών πολεμικών πλοίων από τη Μαύρη Θάλασσα στην Ανατολική Μεσόγειο. «Εχει έρθει η ώρα να ξαναφωνάξουμε: "Ηρθαν οι φονιάδες στη γειτονιά μας, αν δεν ξεσηκωθούμε έρχεται η σειρά μας". Η αιτία για το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα έχει ονοματεπώνυμο. Είναι οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία και η Κίνα. Είναι δυνατόν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα να είναι παράγοντας λύσης και σταθερότητας στην περιοχή, παράγοντας ασφάλειας του νησιού μας;», ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε σε ένταση της αλληλεγγύης και του αγώνα για «ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων - μεταναστών, για να έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης προς τη χώρα προορισμού, την άμεση επανένωση των οικογενειών τους».


Απαντώντας στο επιχείρημα ότι το ΝΑΤΟ «προστατεύει τη χώρα», τόνισε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει ρόλο σημαιοφόρου των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Υπογράμμισε πως η «σύγχρονη διάταξη του ΝΑΤΟ φανερώνει ότι η συμμετοχή μας στη λυκοσυμμαχία μάς εμπλέκει σε επικίνδυνους σχεδιασμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΝΑΤΟ εκσυγχρονίζει τα πυρηνικά του όπλα, συγκεντρώνει στρατιωτικές δυνάμεις περικυκλώνοντας την ανταγωνιστική Ρωσία, θέτοντας ως κριτήριο μάλιστα την ικανότητά τους για γρήγορη μετακίνηση. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η δημιουργία νέων βάσεων στη χώρα μας. Η άσκηση "Ηνίοχος" την προηγούμενη βδομάδα ήταν πρόβα πολέμου του ΝΑΤΟ! Αν τα παραπάνω είναι διασφάλιση της ειρήνης, τότε η προετοιμασία πολεμικών συγκρούσεων και η εφαρμογή "επιθετικής" πολιτικής, τι να είναι άραγε;».

Ολοκληρώνοντας, ο Γ. Πρωτούλης κάλεσε τους εργαζόμενους να απορρίψουν τα ύπουλα καλέσματα «εθνικής ενότητας», δηλαδή «υποταγής της εργατικής τάξης, του λαού, στα σχέδια του κεφαλαίου και των ΑμερικανοΝΑΤΟικών (...) Τώρα όλοι και όλες με το ΚΚΕ. Κανένας φόβος, καμία υποταγή! Ανασυντάσσουμε το εργατικό κίνημα, χτίζουμε τη μεγάλη συμμαχία των αντικαπιταλιστικών - αντιμονοπωλιακών δυνάμεων, παλεύουμε κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, των επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία, να οικοδομήσουμε τη νέα, σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία, τη μόνη διέξοδο από την ανεργία, τις κρίσεις και τους αιματηρούς πολέμους».