Η Μυτιλήνη τίμησε την 25η Μαρτίου- Μεγαλειώδης παρέλαση με πλήθος κόσμου στην Προκυμαία (ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική- πολιτική και στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην προκυμαία Μυτιλήνης.

Με τη συμμετοχή πολλών μαθητών από όλα τα σχολεία της Μυτιλήνης και στρατιωτικά τμήματα της 98 ΑΔΤΕ πραγματοποιήθηκε φέτος η  παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Προκυμαία της Μυτιλήνης.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου τελέστηκε το πρωί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος.



Μετά τη δοξολογία οι επίσημοι κατέθεσαν στεφάνια στον τάφο του Εθνεγέρτη Ουγγροβλαχίας Ιγνατίου, που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος.

Αμέσως μετά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας, Ευστράτιο Ζαφείρη (κατάγεται από την Μυτιλήνη), το Στρατιωτικό Διοικητή,  τον Δήμαρχο Λέσβου, βουλευτή της Ν.Δ Χαράλαμπο Αθανασίου, τους Δ/τές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, τις αντιπροσωπείες των Απόστρατων, τις αντιπροσωπείες των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, καθώς και από τα παραρτήματα των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων κ.α.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Ευστράτιος Ζαφείρης ο οποίος κατάγεται από την Μυτιλήνη.



Ο κος Ζαφείρης δήλωσε στην κάμερα του LesvosPost , περήφανος που βρίσκεται σαν εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Μυτιλήνη του για 2η φορά μετά την 8η Νοεμβρίου. 

Από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου έλλειπαν η περιφερειάρχης Β.Α (παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις στους Φούρνους), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γ. Παλλης, του ΚΚΕ Σ. Τασσος αλλά και ο Γ.Γ.Α.Ν.Π κος Γιαννελης..

Στην παρέλαση συμμετείχαν ο ένας και μοναδικός Ανάπηρος Πολέμου, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρόσκοποι και Οδηγοί, τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι, τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, η Λέσχη των Καταδρομέων, η λέσχη εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, οι  Εθνοφύλακες, αλλά και προσφυγόπουλα που παρέλασαν σε διάφορα σχολεία της Μυτιλήνης όπου φοιτούν.

Η παρέλαση έγινε με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής της 98 ΑΔΤΕ.

Παρέστησαν επίσης ο δήμαρχος Λέσβου, ο βουλευτής Χ. Αθανασίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και δημοτικούς συμβούλους όπως και αντιδημάρχους, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία της 98 ΑΔΤΕ, ο μητροπολίτης Μυτιλήνης κ Ιάκωβος, αντιπεριφερειαρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα-αποσπάσματα  που κατέγραψε η κάμερα του LesvosPost.com WEB TV από την μαθητική, πολιτική και στρατιωτική παρέλαση αλλά και τις δηλώσεις των επισήμων.. Η μοναδική ιστοσελίδα της Λέσβου που κατέγραψε για ακόμα μια χρονιά με δικό της υλικό τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου  ήταν ΜΟΝΟ το LesvosPost.com…


Ρεπορτάζ-Φώτο Ραφαήλ-Αναστάσιος Στεφάνου (Εθελοντής Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)


  

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα

Μαθητική-Πολιτική παρέλαση-Δηλώσεις επισήμων- 25 Μαρτίου 2018 Μυτιλήνη


Στρατιωτική παρέλαση- 25 Μαρτίου 2018 Μυτιλήνη