Στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη ο Δήμαρχος Λέσβου για «Καλλικράτη», Δημοτική Αστυνομία και βιολογικό

Συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με τον δήμαρχο Λέσβου

Συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, στο γραφείου του υπουργού, όπου συζητήθηκαν οι επικείμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η θέση της δημοτικής Αρχής για τη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας και οι σχεδιασμοί του δήμου για την ενίσχυση των υποδομών στον τομέα του βιολογικού καθαρισμού.
Διερευνήθηκαν επίσης οι δυνατότητες οικονομικής ενίσχυσης του δήμου μέσω των προγραμμάτων «ΦιλόΔημος», όπου ήδη έχουν ενεργοποιηθεί οι δράσεις για Παιδικές Χαρές, συντήρηση σχολικών κτιρίων και προμήθεια μηχανημάτων έργου.



Ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Λέσβου ότι θα εξεταστούν διεξοδικά τα ζητήματα που έθεσε και οι επιλογές του υπουργείου για τη στήριξη του έργου του. Πρόσθεσε ότι τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία  «ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ» πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες παρέμβασης του υπουργείου και επιλύουν σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τόνωση της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ