Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου η ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με θέμα:«Το διαδίκτυο σήμερα- Πλοηγηθείτε με ασφάλεια»


Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, πολιτών, αλλά και μαθητών πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα: «Το διαδίκτυο σήμερα- Πλοηγηθείτε με ασφάλεια»,


Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, πολιτών, αλλά και μαθητών πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης η Ημερίδα με θέμα: «Το διαδίκτυο σήμερα- Πλοηγηθείτε με ασφάλεια», που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους αρμόδιους σε θέματα ασφάλειας του διαδικτύου και διαχείρισης θεμάτων που σχετίζονται με την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες, να αναφέρονται στους κινδύνους που κρύβει η  «σκοτεινή» πλευρά του διαδικτύου. Συγκεκριμένα στην εκδήλωση μίλησαν οι Αστυνόμοι Β’ Ειδικών Καθηκόντων της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αιμιλία Δουκέλη και Ευστάθιος Κοντέλης.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου η οποία τονίζοντας τη σημασία της ενημέρωσης, μεταξύ άλλων είπε:

«Η συνάντησή μας σήμερα θα μας βοηθήσει να δούμε και να ακούσουμε τα κρυμμένα. Τους κρυμμένους κινδύνους.

Μικροί και μεγάλοι έχουμε όλοι υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας να προστατευόμαστε από τους αθέατους κινδύνους.
Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε όταν γνωρίζουμε.

Σήμερα πιστεύω ότι αυτή η συνάντηση θα μας πει πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τον αθέατο κόσμο του κακού στο διαδίκτυο.
Αξιοποιούμε το διαδίκτυο γιατί είναι τόπος γνώσης. Προστατευόμαστε από τους κινδύνους, ώστε να είναι για εμάς εργαλείο και όχι απειλή.

Η συνεισφορά της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι σημαντική και οφείλουμε όλοι αναγνώριση στο έργο της».