Αποχαιρέτησε ο Θ. Καλογρίδης από το Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών- Νέος Πρόεδρος ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης


Μέλος ο Τατάκης Παναγιώτης από το επιμελητήριο Λέσβου


Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, οι εργασίες της 43ης εκλογο-απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν).

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, πέραν από τους Προέδρους και τα μέλη των Διοικήσεων από 18 νησιωτικά Επιμελητήρια μέλη του ΕΟΑΕΝ, συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Δ. Αυλωντίτης, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης,  ο Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ν.Δ., η Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ε. Σταματάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής, κ. Π. Χατζηπέρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γ. Γαβριήλ, οι οποίοι εξέφρασαν την εκτίμησή τους στο έργο που παράγει ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν., καθώς και την υποστήριξη τους στις προσπάθειες που καταβάλει για την προώθηση και επίλυση των αυξημένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Τους συνέδρους καλωσόρισαν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γιάννης Βουτσινάς, και ο Πρόεδρος του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ε.Ε. – Insuleur κ. τέως Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Γ. Μπενέτος.

Εκ μέρους της απερχόμενης διοίκησης ο Πρόεδρος κ. Θ. Καλογρίδης, έκανε  έναν εκτενή απολογισμό των πρωτοβουλιών, δράσεων   αλλά και σταθμών για τον  Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών  στη διάρκεια της θητείας τους σε μία εξαιρετικά δύσκολη και ταραχώδη περίοδο για την νησιωτική Ελλάδα. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο σημαντικό έργο που έχει ακόμα μπροστά του ο Όμιλος για την επιτυχία των στόχων του. Στη συνέχεια απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε συνεργάτες του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. για την αγαστή συνεργασία και προσφορά τους με τον Όμιλο  τα προηγούμενα χρόνια. 

Ακολούθησαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου εννεαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΑΕΝ, το οποίο στη συνέχεια συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Σκιαδαρέσης Σωτήριος          (Επιμελητήριο Λευκάδας)
Α΄ ΑΝΤ/ΔΡΟΣ             :   Λεγάτος Παντελής                (Επιμελητήριο Χίου)
Β΄ ΑΝΤ/ΔΡΟΣ      :  Ρεϊζάκης Νικόλαος                (Επιμελητήριο Ρεθύμνου)
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  :  Κόττης Φώτιος                       (Επιμελητήριο Ζακύνθου)
ΤΑΜΙΑΣ                Συξέρης Δημήτριος               (Επαγγελματικό Επιμελ. Πειραιά)
ΜΕΛΟΣ            Παντελιός Ανδρέας               (Επιμελητήριο Κεφαλληνιάς &                                                                        Ιθάκης)
ΜΕΛΟΣ            Ζλατούδης Αθανάσιος           (Επιμελητήριο Μαγνησίας)
ΜΕΛΟΣ            Ζερβούδης Εμμανουήλ          (Επιμελητήριο Ηρακλείου)
ΜΕΛΟΣ            Τατάκης Παναγιώτης             (Επιμελητήριο Λέσβου)

Αποδεχόμενος την τιμή που του έγινε, ο νέος πρόεδρος Σωτήρης Σκιαδαρέσης

επιβεβαίωσε την αταλάντευτη πρόθεσή του να συνεχίσει τον αγώνα της προηγούμενης διοίκησης για να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές και να μπουν σε δρόμο ανάκαμψης και ευημερίας.