Μελέτη για τη δημιουργία μονάδας Επεξεργασίας Σύμμεικτων απορριμμάτων στην Λέσβο


Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Λέσβου με τη ΔΕΔΑΠΑΛ

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Λέσβου με τη ΔΕΔΑΠΑΛ, προκειμένου να συνταχθεί η μελέτη για τη δημιουργία μονάδας Επεξεργασίας Σύμμεικτων απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 195 χιλιάδων ευρώ, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου στην τελευταία συνεδρίασή του.

Η προγραμματική σύμβαση υπογράφεται γιατί, όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κ. Κατσαρός στο Δημοτικό Συμβούλιο, η ΔΕΔΑΠΑΛ δεν διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό και μηχανικούς, ώστε να επιβλέψουν και να παραλάβουν τη μελέτη που απαιτείται κι έτσι αναλαμβάνει ο δήμος αυτή την υποχρέωση.



«Η εκπόνηση της μελέτης, αναφέρει ο Κ. Κατσαρός, είναι ενταγμένη  στο ΕΠΠΕΡΑΑ και αφορά στη μονάδα επεξεργασίας σύμμεικτων  απορριμμάτων, που θα συλλέγονται απευθείας από τους κοινούς κάδους. Στη μονάδα θα γίνεται διαλογή των απορριμμάτων σε ανακυκλώσιμα και μη ανακυκλώσιμα. Τα ανακυκλώσιμα θα αξιοποιούνται ανάλογα, ενώ τα υπολείμματα μη ανακυκλώσιμα, που υπολογίζεται ότι θα είναι ένα μικρό ποσοστό, θα οδηγούνται στο ΧΥΤΑ για Υγειονομική Ταφή.

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης