ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ «Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι της Ηλιακτιδας στην Λέσβο»


ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι     

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξη της, στους  εργαζομένους  στους Ξενώνες Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων της Ηλιακτίδας ΑΜΚΕ. Θα σταθεί πλάι τους σε αυτό τον αγώνα, για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους αλλά και για τα άμεσα προβλήματα που θα προκύψουν ή τα ζούν ήδη ως αποτέλεσμα της απληρωσιάς.
         
Τα αιτήματά τους είναι δίκαια. Οι εργαζόμενοι της Ηλιακτίδας έχουν κοινά αιτήματα με όλους τους εργαζόμενους, μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες τους,  αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας …

Όλο αυτό το διάστημα, οι συνάδελφοι εργαζομένοι στους Ξενώνες Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων της Ηλιακτίδας ΑΜΚΕ, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, δούλευαν και συνεχίζουν να δουλεύουν κάτω από αντίξοες  συνθήκες, παρέχοντας 24ωρη στήριξη και φροντίδα σε ανήλικους πρόσφυγες. Όλο αυτό τον καιρό βάλαν την φροντίδα αυτών των παιδιών πάνω από τα σοβαρά πρόβληματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουν, οι ίδιοι και οικογενειές τους, μιας και διανύουν σήμερα τον 4ο μήνα απληρωσιάς. Οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν έκτος από την απληρωσιά, τον φόβο και την αβεβαιότητα που προκαλούν οι  ενός μηνών συμβάσεις που τους έκανε η διοικήση της Ηλιακτίδας.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, καλεί  όλους τους εργαζόμενους του νησιού, να συμπαρασταθούν και να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της Ηλιακτίδας. Να παλέψουν μαζί τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. 

Να απαντήσουμε ενωμένοι και να διεκδικήσουμε:

·         Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων

·         Την έγκαιρη καταβολή του μισθού στο τέλος του μήνα

·         Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία των συμβάσεων ενός μήνα και να υπογραφεί σύμβαση εργασίας στην οποία θα υπολογίζονται κανονικά τα βραδινά και οι βάρδιες.

·         Να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι.

Έχουμε τη δύναμη! Μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην επίθεση που δεχόμαστε.