Αντιδρούν στην ενοικίαση κτηρίου από ΜΚΟ στα Παμφιλα

Λαϊκή συνέλευση στην Τοπική Κοινότητα Παμφίλων, συγκάλεσε την Τρίτη το απόγευμα ο πρόεδρος του χωριού

Λαϊκή συνέλευση στην Τοπική Κοινότητα Παμφίλων, συγκάλεσε την Τρίτη το απόγευμα ο πρόεδρος του χωριού Βαγγέλης Λυκαρδόπουλος, προκειμένου να ενημερώσει τους συγχωριανούς τους για το ζήτημα που έχει προκύψει με το ενδεχόμενο ενοικίασης χώρου από Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην παραλία Παμφίλων.


Η φημολογία και μόνο, για την εγκατάσταση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στο χωριό, προκάλεσε αντιδράσεις, γεγονός που οδήγησε τον πρόεδρο στην απόφαση να συγκαλέσει Λαϊκή Συνέλευση, στην οποία παρέστη και δικηγόρος.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, η συνέλευση προγραμματίστηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών, της συζήτησης του θέματος και της λήψης απόφασης.

«Η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι ένας ιδιώτης ετοιμάζεται να μισθώσει κτίριο στην παραλία Παμφίλων, το οποίο στο παρελθόν ήταν τυροκομείο και σήμερα είναι ανενεργό, σε Μ.Κ.Ο. Πιθανολογείται ότι θα χρησιμοποιηθεί είτε ως αποθήκη, είτε ως κινηματογράφος για τους αλλοδαπούς.



ΝΑΥΑΓΗΣΕ;

Λογικό είναι η πληροφορία αυτή να προκαλέσει αναστάτωση στο χωριό και στους κατοίκους, γι' αυτό και συγκαλούμε Γενική Συνέλευση. Θα  πρέπει να διευκρινίσουμε, ότι τίποτα δεν είναι βέβαιο και μάλιστα τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε η φήμη ότι η διαπραγμάτευση μεταξύ ΜΚΟ και ιδιώτη ναυάγησε. Εμείς όμως, οφείλουμε να πληροφορήσουμε τους κατοίκους παρουσία δικηγόρου, που θα μας ενημερώσει για τις νόμιμες ενέργειες στις οποίες μπορούμε να προβούμε, ώστε να αποτρέψουμε την δημιουργία δυσάρεστων καταστάσεων, είτε τώρα, είτε στο μέλλον.
Είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία, έπειτα από όλα όσα διαδραματίζονται στη Μόρια, μήπως ανάλογα περιστατικά λάβουν χώρα και στο δικό μας χωριό. Ανησυχίες που δεν προέρχονται από ρατσιστικές αντιλήψεις. Απόδειξη, ότι εδώ και χρόνια στο χωριό μας, ζουν ομάδες νόμιμων μεταναστών, που έχουν καλές σχέσεις με τους ντόπιους και εργάζονται στα κτήματα.

ΜΕΛΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ;

Ένα άλλο ζήτημα που εξετάσαμε στην συνέλευση, είναι αν θα προσχωρήσουμε στο Σύλλογο που έχει ιδρύσει η Μόρια και η Παναγιούδα, για την προάσπιση των συμφερόντων των χωριών μας, που θίγονται από το προσφυγικό. Κατά την άποψή μου, όλα τα χωριά που βρίσκονται στην πλευρά αυτή και συνορεύουν με το Κέντρο Φιλοξενίας της Μόριας, πρέπει να συνεργαστούν και να διεκδικήσουντα συμφέροντά τους προς πάσα κατεύθυνση».

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης