Και επιβάτες της Λήμνου θα μεταφέρει το ΚΤΕΛ Λέσβου στην Θεσ/νίκη μέσω Καβάλας (ΒΙΝΤΕΟ)

Και επιβάτες της Λήμνου θα μεταφέρει το ΚΤΕΛ Λέσβου

Τη δυνατότητα στους κατοίκους της Λήμνου, να ταξιδέψουν προς Θεσσαλονίκη χωρίς την αναμονή στα ΚΤΕΛ της Καβάλας δίνει πια η υπεραστική και διαπεριφερειακή γραμμή του ΚΤΕΛ Λέσβου με ενδιάμεσο σταθμό βέβαια το λιμάνι της Καβάλας.

Όπως πληροφορούμαστε λοιπόν από το ταξιδιωτικό πρακτορείο του κ. Ατζαμή υπάρχει ήδη η δυνατότητα στους κατοίκους της Λήμνου να εκδόσουν εισιτήριο με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, η τιμή του οποίου ανέρχεται στα 18€, με την ανάλογη έκπτωση σε στρατιωτικούς, ανέργους, μαθητές, πολύτεκνους και ΑμεΑ, προκειμένου να ταξιδέψουν προς τη Θεσσαλονίκη.Η διαδικασία είναι απλή. Όσοι ταξιδιώτες από τη Λήμνο επιλέξουν να ταξιδέψουν με το Νήσος Χίος, θα μπορούν πέρα από την έκδοση εισιτηρίου του πλοίου, να βγάζουν και εισιτήριο για το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Λέσβου, το οποίο ξεκινάει από τη Μυτιλήνη και θα επιβιβάζονται σε αυτό, μόλις το πλοίο φτάσει στο λιμάνι της Καβάλας, για να συνεχίσουν οδικώς και άμεσα το ταξίδι προς Θεσσαλονίκη.

H έκδοση εισιτηρίου θα γίνεται μόνο από το λιμάνι λίγο πριν φτάσει το Νήσος Χίος στη Λήμνο και αφού έχει διευκρινιστεί η διαθεσιμότητα θέσεων.

Υπενθυμίζουμε πως με ημερομηνία 10-10-2017 ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου υπέγραψε απόφαση με την οποία κάνει δεκτό το αίτημα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Λέσβου.Δημιουργεί νέα υπεραστική και διαπεριφερειακή γραμμή μεταξύ Μυτιλήνης και Θεσσαλονίκης με ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι της Καβάλας. Προηγούμενη ίδια απόφαση δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Τώρα το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λέσβου επανέρχεται, αποφασισμένο να κάνει πράξη ένα πραγματικά φιλόδοξο σχέδιο. Λεωφορεία του θα ξεκινούν από το νησί, θα μπαίνουν στο πλοίο, θα βγαίνουν στην Καβάλα κι από το λιμάνι της πόλης μας θα συνεχίζουν το ταξίδι τους για τη Θεσσαλονίκη.
Η απόφαση έχει την υπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιάννη Ξενάκη. Προηγήθηκε σχετικό αίτημα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Λέσβου αλλά και έγγραφο υπέρ ικανοποίησης της αίτησης από πλευράς της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών.

Η απόφαση αναφέρει μεταξύ των άλλων: «αποφασίζουμε τη δημιουργία νέας υπεραστικής διαπεριφερειακής γραμμής του ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Ν. ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε. μεταξύ των πόλεων Μυτιλήνης και Θεσσαλονίκης μέσω Καβάλας , σε Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Ν.Λέσβου Α.Ε. Πλ.Αγ. Ειρήνης 2, ΤΚ 81100 Μυτιλήνη εφαρμογή της παρ. 5, του άρθρου 7, του Ν. 2963/2001 (ΦΕΚ 268/ Α ́/2001) και του άρθρου 3, της Υ.Α.Β -54871/4060/2003 (ΦΕΚ1364/Β ́/2003). Αφετηρία ο επιβατικός σταθμός Μυτιλήνης – τέρμα ο υπεραστικός επιβατικός σταθμός Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) μέσω Καβάλας και αντίστροφα. Με νεότερη απόφασή μας θα καθορισθούν τα δρομολόγια , οι ώρες άφιξης αναχώρησης , το κόμιστρο και ότι άλλο προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις για την υλοποίηση του σκοπού και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Κατά της απόφασης αυτής μπορεί να υποβληθεί προσφυγή από οποιοδήποτε έχει έννομο συμφέρον σύμφωνα με το άρθρο 227 του Ν . 3852/2010 (ΦΕΚ87 /Α ́/2010 ) « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης ∆ιοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης » στις προθεσμίες που προβλέπονται από τις παραπάνω διατάξεις».

Πηγή : Limnosfm100.gr