Ολοκληρώνονται μέσα στο 2018 ο οδικός άξονας Καλλονή-Σίγρι και τα έργα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Τριάντα μεγάλα έργα έχουν μπει στην περίοδο ολοκλήρωσης τους για να λειτουργήσουν μέσα στους επόμενους μήνες του 2018. 

Μερικά από αυτά είναι πολύ σημαντικά έργα αλλάζοντας την καθημερινότητα μας.

Το σπουδαιότερο από αυτά είναι η ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού τμήματος Τιθορέα-Δομοκός που αναμένεται στις αρχές Ιουλίου που ολοκληρώνει τα έργα κατασκευών στο διάδρομο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Μέσα στη χρονιά θα λειτουργήσει και η νέα διπλή γραμμή στο τμήμα Κιάτο-Αίγιο μήκους 71χλμ. αλλά και η μονή γραμμή με ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Πολύκαστρο-Ειδομένη που ολοκληρώνει τα έργα στο διάδρομο Θεσσαλονίκη-Ειδομένη.Εξίσου μεγάλο και σημαντικό το έργο επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά που θα λειτουργήσει προς το τέλος της χρονιάς.

Για τη Θεσσαλονίκη το έτος θα είναι σημαντικό λόγω της ολοκλήρωσης των έργων ανισοπεδοποίησης της Δυτικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης. Στην Κρήτη περιμένουμε τη λειτουργία 10χλμ αυτοκινητόδρομου στο τμήμα του ΒΟΑΚ Γούρνες-Χερσόνησος αλλά και του οδικού τμήματος Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά.

Στα σιδηροδρομικά έχουμε επίσης την ολοκλήρωση του έργου υποδομής του τμήματος Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος και την ανισοπεδοποίηση των γραμμών στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης.

Στα οδικά έργα έχουμε την ολοκλήρωση των τμημάτων Αγρίνιο-Άγιος Βλάσης, Καλλονη-Σίγρι (Λέσβος), Δρυόπη-Γαλατάς και Αρδάνιο-Μάνδρα στον Έβρο.

Στα μεγάλα κτιριακά έργα περιμένουμε την ολοκλήρωση των εργων για τα Νοσοκομεία Χαλκίδας, Λευκάδας, Λέσβου, ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Βέροιας, το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Άλλα σημαντικά έργα που τελειώνουν είναι η ύδρευσης Καρδίτσας, Ανατολικής Βίστριζας, το δίκτυο ακαθάρτων Παιανίας, τα λιμενικά έργα στην Πάτρα, η ύδρευση Παξών και το Φράγμα Ασωπού.

Πηγή Νίκος Καραγιάννης – ypodomes.com