Τούρκος Αρχηγός ΕΔ: Ελέγχουμε τα Ίμια και όλο το Αιγαίο- Έτοιμες οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο (vid)

«Μπορούμε να ελέγχουμε και το Αιγαίο», τονίζει ο Τούρκος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

Για «στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο» μίλησε ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Hulusi Akar, τονίζοντας την ίδια ώρα πως η Τουρκία παράλληλα με την στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες που την περιτριγυρίζουν.



Όπως αναφέρει η Hurriyet, ο Τούρκος αξιωματικός τόνισε πως «είμαστε αποφασισμένοι για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας, που προέρχονται από το διεθνές δίκαιο και διεθνείς συμφωνίες, σε όλες τις θάλασσές μας» υπογραμμίζοντας πως οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τη ικανότητα να διοικούν τρεις επιχειρήσεις με σύγχρονες μεθόδους.

«Μπορούμε να καλύψουμε ολόκληρο το Αιγαίο, έχουμε την εξουσία να λειτουργούμε στο Αφρίν και να ελέγξουμε ταυτόχρονα την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο» είπε επίσης.

Πηγή Newsroom HuffPost Greece



Τούρκος Αρχηγός ΕΔ: Ελέγχουμε τα Ίμια και όλο το Αιγαίο

Την θέση σύμφωνα με την οποία, όχι μόνο τα Ίμια, αλλά ολόκληρο το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος βρίσκεται υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού, εξέφρασε ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Ο κ. Ακάρ επιθεώρησε σήμερα από αέρος την επιχείρηση στο Αφρίν της Συρίας και στη συνέχεια πέταξε, όπως μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πάνω από το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, μαζί με τους αρχηγούς των ‘τριών όπλων’, στέλνοντας μήνυμα για το Αιγαίο.
Όπως αναφέρεται, ο Χουλουσί Ακάρ είπε:

«Και στο Αφρίν έχουμε υπό πλήρη έλεγχο την επιχείρηση, αλλά την ίδια στιγμή και στο Αιγαίο ελέγχουμε την κατάσταση.

Επιδεικνύουμε  κάθε είδους προσπάθεια προκειμένου η θάλασσα του Αιγαίου να είναι μία θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας. Επιθυμούμε ειλικρινά τα προβλήματα στο Αιγαίο να επιλυθούν στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας, που αποτελούν μία δραστική, σεβαστή και αποτρεπτική δύναμη, είναι αποφασισμένες να προστατεύσουν σε όλες τις θάλασσές μας τα δικαιώματα και την κυριαρχία μας, που απορρέει από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η χώρα μας».



Αναφερόμενος ειδικότερα στα Ίμια, είπε ότι: «Δεν είναι μόνο τα Ίμια αλλά ολόκληρο το Αιγαίο, το οποίο είναι υπό τον έλεγχό μας. Ο τουρκικός στρατός μπορεί να επιχειρεί στο Αφρίν, αλλά ταυτόχρονα ελέγχουμε και την ανατολική Μεσογείου και το Αιγαίο».

Ο Χουλουσί Ακάρ ενημέρωσε στη συνέχεια τον Τούρκο πρόεδρο για την επιθεώρηση.

Πηγή sigmalive.com