Μίλησε για όλους και για όλα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου Σ. Ψαροπουλος- Τι είπε για Αιολικό, Διαγόρα και νέο κύπελλο Ελλάδος

Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης προχώρησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου, Σταύρος Ψαρόπουλος, χθες το απόγευμα

Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης προχώρησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου, Σταύρος Ψαρόπουλος, χθες το απόγευμα στα γραφεία της Ένωσης, κάνοντας ένα μίνι απολογισμό για τα τοπικά πρωταθλήματα και την Γ’ Εθνική, αναφέροντας παράλληλα και τα σχέδια της ΕΠΟ για την αναδιοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος. Επίσης, έδωσε απαντήσεις για τα κακώς κείμενα που εδώ και αρκετό καιρό στοχεύουν στην σπίλωση της ΕΠΣΛ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απόφαση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, Βασίλη Τσαγκάρη, να σταθεί απέναντι στην ΕΠΣΛ, κάτι το οποίο δήλωσε και επίσημα με επιστολή στα ΜΜΕ.Ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΣ Λέσβου τοποθετήθηκε για την μέχρι τώρα πορεία των ομάδων στις τοπικές κατηγορίες αλλά και των δύο εκπροσώπων στην Γ’ Εθνική, τον Αιολικό και Διαγόρα, σημειώνοντας πως κάνουν αξιέπαινη προσπάθεια και οι δύο και μέσα στις αντίξοες συνθήκες που υπάρχουν ομολογουμένως σε αυτά τα πρωταθλήματα, μέχρι στιγμής στέκονται στο ύψος τους και εύχεται και οι δύο ομάδες να επιτύχουν τον στόχο τους. Ακόμα, ανέφερε ότι το πλάνο για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, είναι από την σεζόν 2019 – 2020 να διεξαχθεί σε 4 ομίλους καλύπτοντας ταυτόχρονα αρκετά από τα έξοδα των ομάδων η ίδια η Ομοσπονδία. «Υπάρχουν βέβαια και σκέψεις οι οποίες έχουν συζητηθεί χωρίς να υπάρξουν αποφάσεις από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ για επαναφορά των πρωταθλημάτων της Δ’ Εθνικής. Στόχος μας η επαναφορά της νησιωτικότητας στο ποδόσφαιρο και υποχρέωσή μας να το κάνουμε», είπε ο ίδιος.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ψαρρόπουλός γνωστοποίησε ότι «το Κύπελλο Ελλάδας αλλάζει μορφή, πιθανόν και από την νέα ποδοσφαιρική σεζόν, αφού οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων θα έχουν την δυνατότητα να αντιμετωπίζουν αρχικά τις ομάδες της Footballeague και έπειτα αν προκριθούν θα τους δίνεται η δυνατότητα να φιλοξενήσουν στην έδρα τους έναν αντίπαλο Α’ Εθνικής, κάτι το οποίο είναι κερδοφόρο απ’ όλες τις απόψεις για ένα ερασιτεχνικό σωματείο. Όλες αυτές οι προτάσεις έχουν τεθεί επί τάπητος και θα έχουμε άμεσα εξελίξεις».

Όσον αφορά τα τοπικά πρωταθλήματα είπε ότι βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή, με αρκετό ανταγωνισμό, κάτι το  οποίο είναι από τη μια καλό αλλά από την άλλη χρειάζεται η απαραίτητη προσοχή απ’ όλους, παράγοντες, διαιτητές και φυσικά την ίδια την ΕΠΣΛ, ώστε να αποφεύγονται τυχόν λάθη και αστοχίες που θα δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα. «Σίγουρα υπάρχουν αντιδράσεις από τα σωματεία και κυρίως για τη διαιτησία, όμως από την πλευρά της ΕΠΣΛ θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις με πρώτο βήμα την τοποθέτηση υπερπαρατηρητών στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων, που σκοπός τους θα είναι ο έλεγχος της διαιτησίας των αγώνων. Η Λέσβος διαθέτει έμπειρους διαιτητές και βεβαίως θα ήταν ατόπημα αν θεωρηθεί ότι την αποκλειστική ευθύνη την έχει η διαιτησία και προτρέπουμε τους παράγοντες των ομάδων να προστατεύουν τα σωματεία από τυχόν κακές αντιδράσεις και συμπεριφορές, που επιφέρουν ποινές και όλοι μαζί είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «η ΕΠΣΛ δέχεται έναν πόλεμο εδώ και αρκετό καιρό ιδιαίτερα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ανθρώπους που έχουν και δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως πολλά από αυτά που λέγονται δεν έχουν βάση και φυσικά η ΕΠΣΛ δεν έχει μπει στη διαδικασία όλον αυτόν τον καιρό να απαντήσει σε όσα λέγονται όχι από έλλειψη επιχειρημάτων, αλλά από επιλογή. Όμως από εδώ και πέρα όλοι θα παίρνουν τις απαντήσεις που πρέπει». Φυσικά, αναφέρθηκε και στο μέλος του Δ.Σ. Βασίλη Τσαγκάρη, ο οποίος μέσα από την επιστολή του στέκεται πλέον στην αντίπερα όχθη επισήμως, κάτι το οποίο ουσιαστικά έκανε εδώ και αρκετό καιρό, όπως είπε, χωρίς βέβαια ποτέ να τοποθετηθεί ο ίδιος επίσημα ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά «από τα μέσα».Κλείνοντας έκανε λόγο και για τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει η ΕΠΣΛ με αφορμή τα 70 χρόνια παρουσίας της, κάποιες από τις οποίες θα έχουν και κοινωνικό χαρακτήρα.

Πηγή ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ / Σ. ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ