Στην Λέσβο ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Στρατής Ζαφείρης για τη διοργάνωση του 2ου Lesvos Food Fest

Στην Λέσβο ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Στρατής Ζαφείρης


O Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Στρατής Ζαφείρης, θα παραστεί σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, το απόγευμα, στην ανοιχτή συνάντηση που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου για τη διοργάνωση του 2ου Lesvos Food Fest το καλοκαίρι του 2018, συμμετέχοντας στην ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης αυτής, δήλωσε τα ακόλουθα:

« Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου για τη διοργάνωση του 2ου Lesvos Food Fest . Κρίσιμο για την επιτυχία της διοργάνωσης είναι η κατά το δυνατόν ενεργή συμμετοχή όλων των φορέων του νησιού. Είναι συνεπώς ιδιαίτερα σημαντικό ότι τη διοργάνωση στηρίζουν πλήθος φορέων όπως το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής Λέσβου, ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, ο Σύλλογος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανάπτυξης Καλλονής, η Κοιν.Σ.Επ. "ΜΟΔΟΥΣΑ" στην Γέρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας, το Σωματείο Εμπόρων Επαγγελματοβιοτεχνών Πέτρας, και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαφιώνας «Αγιος Αλέξανδρος».

Η ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και του τουρισμού έχουν τεθεί στο επίκεντρο της στρατηγικής που υλοποιεί η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η ιδέα είναι στον πυρήνα της απλή. Θέλουμε να συνδέσουμε παραγωγικά τον πιο δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα της οικονομίας μας – τον τουρισμό– με την αγροτική παραγωγή, τη μεταποίηση, τον πολιτισμό και να αναπτύξουμε συνέργειες μεταξύ τους. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα παραγωγικών δραστηριοτήτων που να μπορέσει να λειτουργήσει ως ένας από τους leaders ή τις ατμομηχανές της οικονομικής ανόρθωσης. Να παίξει δηλαδή, κατά κάποιον τρόπο, το ρόλο που έπαιξε η οικοδομή κατά τις προηγούμενες δεκαετίες.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε το ΦΟΡΟΥΜ Αγροδιατροφής-Τουρισμού-Βιομηχανίας, μια πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων παραγωγικών φορέων. Πρόκειται για μία εμβληματική πρωτοβουλία με στρατηγική σημασία καθώς απαντά σε ένα κορυφαίο, διαχρονικό πρόβλημα του ελληνικού παραγωγικού συστήματος, και μεταφέρει το μήνυμα της διασύνδεσης του αγροδιατροφικού τομέα με το τουριστικό προϊόν της χώρας και άλλους επί μέρους κλάδους της μεταποίησης σε εθνικό επίπεδο. Για να υπάρχουν όμως αποτελέσματα στην ελληνική οικονομία, πρέπει να ενστερνιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη αλυσίδα αξίας της αγροδιατροφής, του τουρισμού και της μεταποίησης τη φιλοσοφία της διασύνδεσης των κλάδων. Το μήνυμα τουΦΟΡΟΥΜ Αγροδιατροφής-Τουρισμού-Βιομηχανίας πρέπει να το αγκαλιάσουν και να υλοποιήσουν δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση και φορείς/επιχειρήσεις της Ελληνικής Περιφέρειας.


Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου για τη διοργάνωση του 2ου Lesvos Food Fest κι ευχόμαστε καλή επιτυχία στο σκοπό τους.