Νίκη σωτηρίας για τον Διαγόρα- ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΤΑΜΥΝΑΙΚΟΣ 2-1

Σοβαρός από το πρώτο λεπτό, πειθαρχημένος, αποφασιστικός και απόλυτα ουσιαστικός ο Διαγόρας, νίκησε στην Αγία Παρασκευή τον Ταμυναϊκό και διατηρήθηκε πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη. 


Πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 2-1 ο Διαγόρας νίκησε  την Κυριακή, στην Αγ. Παρασκευή, τον Ταμυναϊκό, στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής στον 7ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και έκανε ένα ακόμη βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία. Ένα τρίποντο-χρυσάφι για την ομάδα του Στέλιου Μουντανάρη, καθώς ανέβηκε στους 17 βαθμούς πλέον, στην 4η θέση, αλλά το κυριότερο έθεσε εκτός διεκδίκησης ουσιαστικά την ομάδα του Αλιβερίου. Όπως έδειξε πάντως ο Διαγόρας, η παραμονή θα παιχτεί μέσα στην έδρα του κυρίως εκεί όπου με την στήριξη του κόσμου του βγάζει μια δυναμική που λίγες ομάδες έχουν στην κατηγορία.

Στο 25', όμως, μετά από ασίστ του Ρέντζου, ο Αχείμαστος με βολέ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Ο Ταμυναϊκός έδειξε να αποσυντονίζεται και πριν προλάβει να συνέλθει και να ξαναβρεί ...πατήματα δέχτηκε και δεύτερο γκολ.

Στο 37' ο Λαζαρίδης βγήκε τετ α τετ με τον Μπασινά και έκανε το 2-0.

Στο β' ημίχρονο ο Ταμυναϊκός ανέβασε στροφές και πίεσε τον αντίπαλό του.

Η υπεροχή της ομάδας του Αλιβερίου καρποφόρησε στο 52' όταν ο νεοαποκτηθείς Νίκος Μήτρου(ήρθε από τα Κόσκινα) έκανε το 2-1 και ξανάβαλε την ομάδα της Εύβοιας στο "κόλπο" της διεκδίκησης του ματς.

Ο Ταμυναϊκός συνέχισε να είναι επιθετικός και να απειλεί τον Διαγόρα και μάλιστα, θα μπορούσε να φτάσει και στην ισοφάριση, αν μία κεφαλιά του Νίκου Μήτρου δεν πέρναγε ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Μετά το 75' ο Διαγόρας ισορρόπησε το παιχνίδι.

Τελικά οι νησιώτες διατήρησαν τα σκήπτρα και βρίσκονται σαφώς σε καλύτερη μοίρα από τον Ταμυναϊκό, που όσο περνάνε οι αγωνιστικές τόσο απομακρύνεται από την παραμονή.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Μαλλής, Χατζέλλης, Χριστόφ, Ρέτζος, Μέρο, Αχείμαστος, Λαζαρίδης, (53' Μαλακός), Τσομπανέλης, Τζέκα (90' Κρασουδάκης), Τζόρνταν (50' Κίστας), Β. Παρέλλης (85' Σεφουλάι). 

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ: Μπασινάς, Παπαδάκης (46' Νικ. Μήτρου), Κ. Κατσάμπας (46' Πιλάτης), Καρατζάς, Γιαννακόπουλος (46' Β. Αναστασίου), Μ. Αναστασίου, Κρόκος, Αντμίρ Ζάχι, Κούτρης, Ραμπαβίλας, Ανδρ. Μήτρου.    




Η βαθμολογία του 7ου ομίλου μετά την 14η αγωνιστική.