Με προβιές προβάτων υποδέχτηκαν τον Μουζαλα οι κάτοικοι της Μοριας- Υποσχέσεις για τα λύματα και την αστυνομική φύλαξη (PICS, VID)

Με προβιές σφαγμένων προβάτων στην είσοδο του ΚΥΤ Μοριας μερίδα κατοίκων της Μοριας και τον γύρω χωριών περίμεναν τον Μουζαλα.

Κατά την επίσκεψή του στη Μόρια, ο κ. Μουζάλας συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία από την επιτροπή κατοίκων των χωριών Μόριας και Παναγιούδας, που γειτνιάζουν με τον καταυλισμό και οι οποίοι έθεσαν για ακόμα μία φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως είπε στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο πρόεδρος της Μόριας, Νίκος Τρακέλλης, «τέθηκαν στον υπουργό τα θέματα για τα λύματα 5.000 ανθρώπων, που τρέχουν στο παρακείμενο ποτάμι, την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής, καθώς οι πρόσφυγες αναζητούν τροφή, αλλά και τρόπους θέρμανσης στα γύρω σπίτια και κτήματα, ενώ τέθηκαν και το ζήτημα των αποζημιώσεων από ζημιές στις περιουσίες τους, ύψους 121.000 ευρώ, για το διάστημα του 2016, μέχρι και τον Μάρτιο του 2017».Για τα λύματα, ο κ. Μουζάλας τόνισε, ότι θα χρηματοδοτηθεί από το δημόσιο η μελέτη που είναι έτοιμη, ενώ δεσμεύτηκε σε μια επόμενή του επίσκεψη, να γίνει αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση για τα προβλήματα των γύρω από το camp περιοχών και την αντιμετώπισή τους.


Επίσης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Β. Αιγαίου, υποστράτηγος Νικόλαος Χριστοφάκης, διαβεβαίωσε ότι «από αύριο και επί 24ώρου βάσεως θα υπάρχει αστυνόμευση, από την Μόρια μέχρι την Παναγιούδα».