Τέλος Ιανουαρίου έτοιμος ο εκσυγχρονισμός του παλιού κτηρίου του Νοσοκομείου Μυτιλήνης- Δημιουργία αιμοδυναμικού τμήματος ή στεφανιογραφίας

Η Διοίκηση του Βοστανείου στοχεύει στην δημιουργία του αιμοδυναμικού τμήματος ή στεφανιογραφίας, πάγιο αίτημα των κατοίκων της Λέσβου.

Μέχρι τέλος Ιανουαρίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής του δεύτερου τμήματος του παλαιού κτιρίου του Βοστανείου, μετά το πέρας των εργασιών και σ' αυτή την πτέρυγα. Με την παράδοσή του, ολοκληρώνεται πλέον και τυπικά, το μεγάλο έργο επέκτασης και ανάπλασης του νοσοκομείου Μυτιλήνης, που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013.

Τον επόμενο μήνα έως τις αρχές Μαρτίου, αναμένεται να ολοκληρωθούν, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Ιατρικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Ευθ. Ζιώγα και οι τελευταίες μετακινήσεις τμημάτων, στην οριστική τους θέση:

«Το μεγάλο έργο του νοσοκομείου, ουσιαστικά ολοκληρώθηκε εδώ και αρκετές εβδομάδες, ωστόσο μένουν κάποιες τυπικές διαδικασίες, προκειμένου να παραδοθεί και το τελευταίο τμήμα του ανακαινισμένου παλαιού κτιρίου του Βοστανείου. Το επόμενο βήμα μετά την παράδοση, είναι η μετακίνηση των τμημάτων στην οριστική τους πλέον θέση. Οι ανακαινισμένοι χώροι του τμήματος αυτού, θα χρησιμοποιηθούν μεταξύ άλλων, για την επέκταση της χειρουργικής και ουρολογικής κλινικής, καθώς και για την δημιουργία ειδικού χώρου τμήματος ενδοσκοπήσεων γαστρεντερολογικών ελέγχων».



Η Διοίκηση του Βοστανείου νοσοκομείου, στοχεύει στη δημιουργία του αιμοδυναμικού τμήματος, με την προμήθεια των απαραίτητων μηχανημάτων και εξοπλισμού.

Το αιμοδυναμικό τμήμα ή τμήμα στεφανιογραφίας όπως είναι γνωστό στους συμπολίτες μας, αποτελεί πάγιο αίτημα για τους κατοίκους της Λέσβου, αλλά και για τις εκάστοτε διοικήσεις του νοσοκομείου, αφού κατά κοινή ομολογία, η λειτουργία ενός τέτοιου τμήματος μπορεί να σώσει τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας, που πάσχουν από στεφανιαία νόσο.

Σύμφωνα με τον Ευθ. Ζιώγα, η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και των ειδικών μηχανημάτων για τη λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος, θα γίνει με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου. «Προς το παρόν, το πρόγραμμα για την προμήθεια ιατρικών μηχανημάτων δεν έχει ανοίξει ακόμα, αναμένεται, όμως, το επόμενο διάστημα.

Το συνολικό κόστος της προμήθειας αυτής, θ' αγγίξει τις 700 χιλιάδες ευρώ».                 


Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης | Μαρία Χατζηγεωργιου