Απίστευτο: Ζεϊμπέκικα και γλέντι από νοσηλευτές, γιατρούς και εργαζομένους στα επείγοντα του νοσοκομείου Μυτιλήνης (pic)

Ένα απίστευτο αλλά αληθινό περιστατικό αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Τα Νέα της Λέσβου". 


Εκείνη τη νύχτα κάποιοι πονούσαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης (βλέπε ασθενείς) και κάποιοι κυριολεκτικά γλεντούσαν (βλέπε εργαζόμενοι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών)Τα Νέα της Λέσβου αναφέρουν:

Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι είναι ανθρώπινο και μέχρι σε ένα σημείο σεβαστό, οι άνθρωποι που εργάζονται μέσα στις γιορτές, εκείνοι που έχουν βάρδια την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι – ή οι περισσότεροι – βρίσκονται στα σπίτια τους με την οικογένεια και φίλους ή έξω και διασκεδάζουν, να… πάρουν μια γεύση από γιορτή. Στο Νοσοκομείο όμως, σε έναν ευαίσθητο χώρο υγείας, εκεί όπου στον πάνω όροφο υπάρχουν άνθρωποι που περνάνε τις γιορτές δοκιμαζόμενοι στο κρεβάτι του πόνου, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ακόμη πιο διαφορετικά είναι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί ν’ ανοίξει η πόρτα και να μεταφέρουν κάποιο θύμα τροχαίου, έναν εμφραγματία κλπ. Εδώ όμως το προσωπικό δεν πήρε απλά μια γεύση από γιορτές, αλλά πραγματικά του έδωσε και κατάλαβε!…

Τα βίντεο από τους χορούς, με μπουζούκια, τουμπερλέκια και ντέφια στους
διαδρόμους των ΤΕΠ ανήρτησαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο διαδίκτυο


Μάλιστα στη διάρκεια του γλεντιού ακούγονται σε διάφορα σημεία οι εργαζόμενοι να σχολιάζουν την κατάσταση, λέγοντας «αν έρθει κανένας θα πούμε έχουμε ασθενή», ή μια άλλη εργαζόμενη που χορεύει ζεϊμπέκικο, σε τσακίρ κέφι ακούγεται να λέει «για X-ray είμαστε τώρα». Στο πρωτοφανές event στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, τα γλέντια όπως φαίνεται από τα βίντεο, εξελίσσονται παντού, μέσα σε γραφεία όπου έχουν στρωθεί τα φαγητά και τα μπουκάλια με τα ποτά, ενώ χορεύουν στους διαδρόμους, στους χώρους υποδοχής ασθενών. Μάλιστα πάνω στο χορό αντί για πιάτα ή χαρτοπετσέτες, μια εργαζόμενη πετάει κυπελάκια που χρησιμοποιούνται για εξετάσεις. Το ερώτημα είναι βέβαια τι θα γινόταν αν μεταφέρονταν στα ΤΕΠ για τις πρώτες βοήθειες κάποιοι ασθενείς. Το προσωπικό που βρισκόταν σε... μεγάλα κέφια τι είδους υπηρεσίες θα τους παρείχε;

Τα παραπάνω μας κατήγγειλαν αναγνώστες, και μας έστειλαν και βίντεο τα οποία είχαν αναρτήσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις προσωπικές τους σελίδες στο facebook, δείχνοντας να μην έχουν αντιληφθεί τη σημασία του χώρου και του δικού τους ρόλου.

Μια από αυτές τις γιορτινές μέρες που πέρασαν, το προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, οργάνωσε ένα γλέντι που θα το ζήλευε και ο Σπύρος Παπαδόπουλος!