Στον Μεσοτοπο η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου- Είδε από κοντά τις καταστροφές της πλημμύρας-Έως 13/03 σε έκτακτη ανάγκη ο Μεσοτοπος

Τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στον Μεσότοπο επισκέφθηκε η Χριστιάνα Καλογήρου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συνοδευόμενη από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, επισκέφθηκε την περιοχή του Μεσοτόπου, η οποία υπέστη ζημιές από την έντονη βροχόπτωση της 12ης Ιανουαρίου.

Η περιοχή με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δύο μήνες, δηλαδή μέχρι τις 13 Μαρτίου 2018, σύμφωνα με τη σχετική εξουσιοδότηση που δόθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.



Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου άμεσα ξεκίνησε τις εργασίες για την άρση καταπτώσεων και τον καθαρισμό των τεχνικών έργων, των τάφρων απορροής και των βραχοπαγίδων κατά μήκος της επαρχιακής οδού Άγρας- Μεσοτόπου- Ερεσού.

Οι εργασίες αυτές εκτελούνται στο πλαίσιο του υλοποιούμενου έργου «Συντήρηση Επαρχιακών Οδών Δυτικής Λέσβου», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Επίσης, από την 13η Ιανουαρίου το πρωί εκτελούνται εργασίες για την αποκατάσταση των αναχωμάτων του χειμάρρου στο Ταβάρι, οι οποίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, ενώ παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν και στους χειμάρρους Ποδαρά και Χρούσο.

Η Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσοτόπου κ. Γαβριήλ Πιπίνη, τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Βασίλη Ζαγκούλη και τον Γραμματέα του Συνεταιρισμού κ. Μανώλη Κωνσταντιδέλλη  και τους ενημέρωσε για τις εκτελούμενες εργασίες και τον προγραμματισμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αποκατάσταση των ζημιών.