Εργασίες και επεμβάσεις στο επιβατικό λιμάνι της Μυτιλήνης από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου αναμένοντας το master plan (pics)

Συνεχίζονται οι εργασίες και οι επεμβάσεις στο επιβατικό λιμάνι της Μυτιλήνης

Συνεχίζονται οι εργασίες και οι επεμβάσεις στο επιβατικό λιμάνι της Μυτιλήνης από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, προκειμένου να ευπρεπιστεί ο χώρος και να γίνει φιλόξενος και ευχάριστος, τόσο στους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους της πόλης μας.

Την Τρίτη μετά την Πρωτοχρονιά, ξεκίνησαν οι εργασίες μετατόπισης των εκδοτηρίων που βρίσκονται πίσω από το Κολυμβητήριο, ενώ παράλληλα γίνονται επεμβάσεις βελτίωσης και του στεγάστρου. Ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυριάκος Πετρέλλης, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι στόχος είναι να ευπρεπιστεί όσο το δυνατόν ο χώρος του λιμανιού έως ότου ολοκληρωθεί η νομοθέτηση του master plan, που θα επιτρέψει να προχωρήσουμε σε ενέργειες ουσιαστικού και μόνιμου χαρακτήρα:

«Αυτή τη στιγμή μετατοπίζουμε τα παλιά εκδοτήρια, φτιάχνουμε το στέγαστρο, καθώς και το πλακόστρωτο, ενώ πιθανότατα θα κλείσουμε το χώρο με τζαμαρία, ώστε να γίνει κατά κάποιο τρόπο μία προσωρινή αίθουσα αναμονής επιβατών.



Όλες αυτές οι ενέργειες έχουν προσωρινό χαρακτήρα, αφού όλοι μας αναμένουμε το master plan του λιμανιού της Μυτιλήνης.

Μετά τις έρευνες της Υπηρεσίας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, ο χώρος που μας ενδιαφέρει είναι καθαρός και επομένως μπορεί να ενταχθεί στο master plan του λιμανιού. Η μελετήτρια Μαριλένα Φράγκου, προχωρά στις απαραίτητες βελτιώσεις και θεωρητικά αναμένεται να είναι έτοιμη το Φεβρουάριο, για να παρουσιάσει το βελτιωμένο master plan σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα κληθεί να το εγκρίνει.

Σε κάθε περίπτωση και μόνο το γεγονός ότι καταφέραμε να απεμπλέξουμε τον Καρά Τεπέ, αποτελεί μεγάλη επιτυχία, αφού με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να απομακρύνουμε από την πόλη ένα μεγάλο μέρος των οχλουσών, αλλά και επικίνδυνων δραστηριοτήτων κυρίως του εμπορικού λιμένα.

Για παράδειγμα, εκεί θα μπορούν να ξεφορτώνονται με πολύ μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια τα καύσιμα, οι ζωοτροφές κλπ., δεδομένου ότι θα εκτελούνται εκτός του αστικού ιστού.

Πηγή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ  Μ.Χ.

Φωτο: Γ. Παπαδόπουλος