Ρεπορτάζ L.P: 2 κολυμβητές έπεσαν για τον σταυρό στην προκυμαία Μυτιλήνης… και οι δυο τον έπιασαν (PICS,VID)

Με τη λαμπρότητα που επιτάσσει η ημέρα, εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνια σε όλη την Λέσβο.

Λιγοστός ο κόσμος φέτος στην προκυμαία Μυτιλήνης παρόλο που ο καιρός ήταν καλοκαιρινός..

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός στη Μυτιλήνη, όπου ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος προέστη της Θείας Λειτουργίας και τέλεσε τον μέγα Αγιασμό.

Ακολούθησε πομπή προς το λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου  ο Μητροπολίτης τέλεσε την ακολουθία της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα.

Την τελετή καθαγιασμού των υδάτων παρακολούθησαν πιστοί οι οποίοι είχαν από νωρίς λάβει θέσεις σε διάφορα σημεία γύρω από την εξέδρα στην προκυμαία Μυτιλήνης.

Έλειπαν φέτος από τον αγιασμό των υδάτων ο Δήμαρχος Λέσβου, που ήταν σε άλλο μέρος του νησιού αλλά και η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου που είναι στην Χίο. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής κος Γιανελλης. Στον αγιασμό επίσης παραβρεθήκαν οι τοπικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου αλλά και πλήθος ιερέων.



Ο Σταυρός βρέθηκε αμέσως καθώς δυο τολμηροί κολυμβητές τον έπιασαν στον αέρα.

Το Σταυρό έπιασε ο Ιωάννης Αμανατιδης στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας από την Έδεσσα μαζί με τον νεαρό Μυτιληνιό Δελιμαρινο Παναγιώτη...  Μάλιστα ο νεαρός από την Έδεσσα έχει καταγωγή και από την Μυτιλήνη, καθώς η μητέρα του είναι από εδώ, ενώ όπως είπε στην κάμερα μας βούτηξε στα παγωμένα νερά με σκοπό να τιμήσει την μνήμη του παππού του, κου Μιχάλη Μπουζουρα που βουτούσε παλαιότερα στην προκυμαία Μυτιλήνης.

Η κάμερα του LesvosPost βρέθηκε στον αγιασμό των υδάτων στην προκυμαία Μυτιλήνης και κατέγραψε τα παρακάτω πλάνα… Στην LesvosPost WEB TV μίλησαν και οι δυο κολυμβητές που έπιασαν τον σταυρό..


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ