Περιοδεία στη Λέσβο του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου

Στη Μυτιλήνη και σε χωριά της Λέσβου περιόδευσε την Παρασκευή και το Σάββατο κλιμάκιο από στελέχη και μέλη της ΤΕ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Λέσβου του Κόμματος Σταύρο Τάσσο.


Συγκεκριμένα, την Παρασκευή το απόγευμα επισκέφθηκαν την Κάπη, την Κλειού, τη Σκαμνιά, το Λεπέτυμνο και την Άργενο. Το Σάββατο το πρωί περιόδευσαν στην Αγορά της Μυτιλήνης και το απόγευμα στην Πηγή, τη Θερμή, την παραλία Θερμής και τα Πάμφιλα.

Οι συζητήσεις που είχαν με τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τους αγρότες επικεντρώθηκαν στην κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που, στο όνομα της Αριστεράς, πέρασε αντιλαϊκά μέτρα που καμιά άλλη κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να περάσει, με αποτέλεσμα να οδηγεί στη φτωχοποίηση τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και να προσφέρει αμύθητα πλούτη σε μια χούφτα παράσιτα.

Τα ειδικότερα προβλήματα που απασχολούν τους Λέσβιους είναι η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και στη Λέσβο, από 1-7-2018, η επιδημία της ευλογιάς στα πρόβατα, με τελευταίο κρούσμα στη Φίλια, που είχε ως συνέπεια ένα ολόκληρο αρνί να πουλιέται 20 ευρώ από τον παραγωγό, και το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό. Τους απασχολεί επίσης και το θέμα της ονοματολογίας της ΠΓΔΜ.

Από την πλευρά τους, ο βουλευτής και τα μέλη του κλιμακίου του ΚΚΕ τόνισαν ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποιος υπερασπίζεται τα πραγματικά συμφέροντά τους, να δημιουργήσουν την κοινωνική συμμαχία στη βάση των προβλημάτων τους και των αιτιών που τα προκαλούν και να αγωνιστούν μαζί με το ΚΚΕ για την ανάκτηση των απωλειών που είχαν κατά την περίοδο των μνημονίων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αμοιβές που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, για να ανοίξει ο δρόμος ο λαός να γίνει αφέντης στον τόπο του και ιδιοκτήτης του πλούτου που αυτός παράγει.

Σε σχέση με το κατά 30% μειωμένο ΦΠΑ, που καταργείται και στη Λέσβο και τα άλλα 4 νησιά από 1-7-2018, τονίστηκε ότι αυτός επιβλήθηκε με αγώνες, στους οποίους πρωτοστάτησε το ΚΚΕ σαν ένα μικρό αντιστάθμισμα στο αυξημένο κόστος μεταφοράς και παραγωγής στα νησιά, και όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί σε όλα τα νησιά, αλλά να διευρυνθεί και να συνδυαστεί με το αίτημα της πλήρους κατάργησής του στα είδη πρώτης ανάγκης, της δραστικής μείωσής του στα άλλα είδη και να αποσυνδεθεί από το Προσφυγικό και τις φυσικές καταστροφές.

Για το πρόβλημα της ευλογιάς και των συνεπειών της, το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα των κτηνοτρόφων για πλήρη αποζημίωση και για επαρκή στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας, ώστε να γίνονται προληπτικοί έλεγχοι σε όλα τα κοπάδια που ελαχιστοποιούν την πιθανότητα εμφάνισης μιας επιδημίας.

Όσον αφορά το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό τονίστηκε ότι το πρόβλημα το δημιουργούν ο ιμπεριαλισμός και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους, για τις οποίες η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη, αφού η χώρα μας συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ο βουλευτής και τα μέλη του ΚΚΕ επανέλαβαν τις θέσεις του Κόμματος για το διπλό απεγκλωβισμό τους από τα νησιά και τη χώρα, αφού αυτό επιθυμούν και οι ίδιοι, ανοικτά κέντρα προσωρινής φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο καιρό βρίσκονται στα νησιά και τη χώρα μας.

Για το θέμα της ονοματολογίας των Σκοπίων επισημάνθηκε ότι αυτό αποτελεί το δένδρο και ότι το δάσος, που περιπλέκει ακόμα πιο πολύ την κατάσταση και αυξάνει τους κινδύνους στην περιοχή μας, είναι η συμμετοχή της χώρας αυτής στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία, για την οποία επείγονται τόσο το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, όσο και η ελληνική κυβέρνηση. Επαναβεβαιώθηκε η πάγια, από το 1992, θέση του ΚΚΕ κυρίως με απάλειψη όλων των αλυτρωτικών θέσεων από το σύνταγμα της χώρας αυτής, και για σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, θέση για την οποία το ΚΚΕ τότε λοιδορήθηκε, με το γνωστό «όλοι πλην Λακεδαιμονίων».

Τέλος, την Κυριακή το πρωί ο βουλευτής και μέλη της ΤΕ του ΚΚΕ παρέστησαν στην κοπή πίτας των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης.


Πηγη 902.gr