Εμπορικό κέντρο 1.500 τμ στην Καλλονή- Στο Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση για την κατασκευή- Αντιδρά ο εμπορικός σύλλογος Μυτιλήνης

Αντιδρά ο Εμπορικός σύλλογος Μυτιλήνης για την ανέγερση εμπορικού κέντρου 1500 τμ στην Καλλονή.

Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Λέσβου η έγκριση αδείας για την κατασκευή εμπορικού κέντρου στην Καλλονή  και συγκεκριμένα σε οικόπεδο δίπλα στο super market Μασουτης.

Όπως αποκαλύπτει ο αντιδήμαρχος Καλλονής πρόκειται για τη εταιρεία διαχείρισης και ανάπτυξης ακινήτων «Επέκταση – Γαία» η οποία θα κατασκευάσει και θα το νοικιάσει είτε ολόκληρο είτε σαν μικρότερα καταστήματα σε διάφορα καταστήματα της Λέσβου και όχι μόνο.

Ο κος Βερρος σημειώνει πως είναι τυπική η έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο καθώς τόσο το ΣΧΟΑΠ Καλλονής που πρόσφατα έγινε νόμος του κράτους με σύμφωνη γνώμη του Δήμ. Συμβουλίου όσο και γενικα η κείμενη νομοθεσία το επιτρέπει.



Ο κος Βερρος με σκληρά λόγια αναφέρεται και στις φωνές του εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης λέγοντας «Ηχησαν πάλι τα τύμπανα του πολέμου από τους γνωστούς (ξέρετε αυτούς που για χρόνια φέρνουν τα τουρκικά προϊόντα και τα πωλούν ως ευρωπαϊκά και δεν αντέδρασαν ποτέ στις καραβιές που φεύγουν τα τελευταία 30 χρόνια για ψώνια απέναντι) οι δε ανεμιστήρες λάσπης πήραν φωτιά. Η λασπουλα δεν με ενοχλεί - πρόσφατα τα παραδείγματα από άλλη υπόθεση που 5 υπηρεσίες έλεγξαν το φάκελο μετά από καταγγελίες τους και τον βρήκαν απόλυτα άρτιο αλλά και από τον απίθανο τύπο που πήγε πολιτικός προϊστάμενος σε υπηρεσία για να διεκπαιρεωσει τις προσωπικές του υποθέσεις τις οποίες είχε χάσει στην Δικαιοσύνη αλλά έφυγε κακήν-κακώς - αλλά ανακρίβειες δεν θα ανεχθώ. Υπενθυμίζω τον πόλεμο που είχε γίνει τότε με το Σ . Μ Ατλαντικ νυν Μασουτης που αντι να κλείσουν τα υπόλοιπα ομοειδή καταστήματα στην Καλλονή άνοιξαν και άλλα-ένα μάλιστα ακριβώς απέναντι. Επειδή λοιπόν ο τελικός κριτής κι αφέντης είναι ο καταναλωτής ας σταματήσουν να "λακτιζουν εις κέντρα". Αλλος είναι ο ρόλος τους.»

Και καταλήγει λέγοντας  «Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής δεν έχει καμία αντίρρηση για την κατασκευή αλλά αντιδρά ο της Μυτιλήνης. Που θα πάει? Κάποια στιγμή θα σπάσει και θα απαλλαγούμε.»

Σε σχόλιο μάλιστα κάνει αναφορά ότι αναμένεται να κατασκευαστεί και LIDL στην Καλλονή σε χώρο που είδη έχουν νοικιάσει η αγοράσει.