Ο.Α.Σ Λέσβου για σφαγείο Μανταμαδου «Εδώ και 1,5 χρόνο η δημοτική αρχή προσπαθεί να εκποιήσει ένα ακόμα περιουσιακό στοιχείο του λαού»

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου-Δελτίο Τύπου


 Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου παρακολουθώντας το τελευταίο διάστημα  τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής , για την πορεία του δημοτικού σφαγείου Μανταμάδου καταγγέλλει:
      
Πρώτα τη δημοτική αρχή αλλά και τη περιφερειακή κτηνιατρική υπηρεσία για το ξαφνικό κλείσιμο το σφαγείου πριν ένα μήνα με αιτιολογία  ότι δεν πληροί τους περιβαλλοντικούς όρους.
      
Την Τετάρτη 24 του Γενάρη ανακοινώθηκε από το Δήμο ότι το σφαγείο παραχωρείται έναντι συμβολικού τιμήματος σε όποιον ιδιώτη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την μεθοδευμένη εδώ και ενάμιση χρόνο  προσπάθεια της δημοτικής αρχής να εκποιήσει ένα ακόμα περιουσιακό στοιχείο του λαού, αφού εκσυγχρονίστηκε με χρήματα του λαού, παραδίδοντάς το σε ιδιωτικά επιχειρηματικά χέρια, ολοκληρώνοντας έτσι το έργο και των προηγούμενων δημοτικών αρχών, αφού και τα υπόλοιπα δημοτικά σφαγεία του νησιού, άλλαξαν χέρια περνώντας σε ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες  του κλάδου.
       
Η ΟΑΣΛ θα συνεχίσει να απαιτεί και να διεκδικεί το δημόσιο χαρακτήρα λειτουργίας των σφαγείων του νησιού, γιατί αποτελούν εργαλεία για την επιβίωση των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων μας κρατώντας σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο τις τιμές κόντρα στο συνεχές κυνήγι του κέρδους των ιδιωτικών σφαγείων.

Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για την πλήρη ανάληψη και λειτουργία όλων των δημοτικών σφαγείων του νησιού απ’  το δήμο ή το κράτος.


Τέλος απαιτούμε να κατασκευαστεί άμεσα μονάδα καύσης ζωικών αποβλήτων ( αποτεφρωτήρας ) στο νησί με ευθύνη και έλεγχο του κράτους.