«Ναι Μπορούμε» με μια ανεξάρτητη κίνηση – 2η ανοιχτή συνάντηση του Π. Ζαφειρίου….. για τις επόμενες δημοτικές εκλογές στην Λέσβο (pics, vid)

Την δεύτερη ανοιχτή «πολιτική» συνάντηση είχε χτες το απόγευμα σε γνωστό ξενοδοχείο της προκυμαίας Μυτιλήνης ο Παναγιώτης Ζαφειρίου με γνωστούς και φίλους του.

Παρόντα ήταν πάνω από 90 άτομα.

Η συνάντηση είχε μεγάλη ανταπόκριση  και μεγάλη συμμετοχή των δημοτών, όχι μόνο από τους κατοίκους της Μυτιλήνης, αλλά και με την παρουσία πολλών κατοίκων των γύρο χωριών.

Στην 2η συνάντηση όπου συμμετείχαν ξανά γνωστοί επιχειρηματίες, πρώην αυτοδιοικητικοι, απλοί πολίτες αλλά και πολλοί νέοι αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν τον Δήμο Λέσβου αλλά και το θέμα της διάσπασης του Δήμου Λέσβου.



Με το σύνθημα «Ναι Μπορούμε»  αλλά και το «Ανασυγκροτούμε με μια Ανεξάρτητη Κίνηση» και με μπροστάρη τον κο Ζαφειρίου οι πολίτες που παραβρέθηκαν στην 2Η συνάντηση εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την Λέσβο αλλά και την κακή διαχείριση της τωρινής δημοτικής αρχής που αφορούν σε κύρια θέματα της Λέσβου και κυρίως το μεταναστευτικό αλλά και το μείζον θέμα του τουρισμού.

Ο κος Ζαφειριου με φίλους του κατέγραψαν το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των κάτοικων της Λέσβου και αναμένεται τους επόμενους μήνες να τοποθετηθεί για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.. Μάλιστα  ο κος Ζαφειρίου τόνισε πως είναι έτοιμος για όποια μέρα και χρονιά γίνουν οι εκλογές και όπως είπε σε 60 μέρες θα παρουσιάσει το Master Plan του Δήμου Λέσβου που ονειρεύεται εκείνος και τα στελέχη του.

Υπήρξε θετικό κλίμα, αισιοδοξία με πλήθος προτάσεων με πνεύμα συνεργασίας για την συγκρότηση ενός πολυσυλλεκτικού αντιπροσωπευτικού και ανεξάρτητου  ψηφοδελτίου.

Όπως γνωρίζουμε από την πρώτη του συνάντηση ο κος Ζαφειριου είναι έτοιμος να κατέβει με ένα πλήρη ανεξάρτητο συνδυασμό στις επόμενες δημοτικές εκλογές ώστε η Λέσβος να γίνει και πάλι το επίκεντρο της Ελλάδας όχι για το μεταναστευτικό αλλά για τον Τουρισμό της και τα υπέροχα μέρη της..

Σε αυτόν τον ανεξάρτητο συνδυασμό θα μετέχουν πολλά επιφανή και μη μελή της κοινωνίας της Λέσβου με έμφαση στους νέους και τους άφθαρτους στο αυτοδιοικητικο κομμάτι.

Ο κ. Ζαφειρίου μεταξύ άλλων έκανε λόγο για έλλειψη έργου και ανυπαρξία αναπτυξιακού σχεδιασμού, χωρίς διάθεση διεκδίκησης όπως τόνισε, μίλησε για  αμήχανες προσπάθειες και εγκατάλειψη καινοτόμων πρωτοβουλιών, από την νυν Δημοτική Αρχή.

Στην συγκέντρωση που είχε άρωμα εκλογών  ο κ. Ζαφειρίου ως επικεφαλής της παράταξης, απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης των πολιτών για ένα νέο ξεκίνημα, για το καλό του τόπου και των παιδιών που μεταναστεύουν, όπως υπογράμμισε.

Η συνάντηση έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο της προκυμαίας Μυτιλήνης, με πολιτική συζήτηση και σχεδιασμό για το μέλλον, με φόντο πάντα τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο κος Ζαφειριου στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε :

«Δεν περιμένω να ζήσω από την πολιτική. Δεν θέλω να αποδράσω, ούτε να αδιαφορήσω. Θέλω να εργαστώ και να παλέψω γιατί νοιάζομαι. Γιατί η ευτυχία του συνόλου καθορίζει την ευτυχία του καθενός ξεχωριστά.

Ξέρω με βεβαιότητα πως η σημερινή κατάσταση αντανακλά την πιο σκοτεινή, την πιο μελανή μας πλευρά. Ξέρω επίσης πως έχουμε λαμπρές δημιουργικές δυνάμεις. Στόχος μας πρέπει να είναι να γίνουμε οι καλύτεροι που μπορούμε με προσπάθεια, λογική και δουλειά. Δεν αρκεί να διαμαρτυρόμαστε. Δεν αρκεί να απογοητευόμαστε. Η ηττοπάθεια δεν μας αξίζει… Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, τίποτα δεν είναι οριστικό. Τα συστήματα, τις διαπραγματεύσεις, τους όρους της ζωής τους διαμορφώνουμε εμείς οι ίδιοι». «Η υπερψήφιση αυτή τη φορά, αυτού του ανεξάρτητου συνδυασμού που συνενώνει και τους δημοκράτες και τους πατριώτες είναι επιτακτική ανάγκη για τον τόπο όπου διατηρούμε τις ρίζες, τους φίλους και τους συγγενείς μας.»
Τo LesvosPost παραβρέθηκε στην συνάντηση και κατέγραψε τα παρακάτω πλάνα και φωτογραφίες..