Τι απέγιναν οι εθελοντές και το project “Χριστούγεννα 2017 – 18: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”;-Γιατί ξόδεψε πάνω απο 49.350€ ο Δήμος Λέσβου για τις γιορτές;

Χριστούγεννα έχουμε αύριο αλλά στην Λέσβο από πλευράς εκδηλώσεων δεν νιώθουμε ότι έχουμε μπει σε εορταστική περίοδο…

Τα ποιο φτωχά αλλά «ακριβά» Χριστούγεννα θα περάσει φέτος η Μυτιλήνη..

Χωρίς κανένα προγραμματισμό, χωρίς χριστουγεννιάτικο χωριό που έλεγαν από τον Δήμο, χωρίς εκδηλώσεις, η Μυτιλήνη ζει τα ποιο φτωχά Χριστούγεννα από τότε που ανέλαβε η τωρινή δημοτική αρχή…

Φτωχά όμως μόνο για τις εκδηλώσεις και τον προγραμματισμό καθώς από πλευράς εξόδων έως τώρα έχουν διατεθεί πάνω από 49.300€ για έξοδα στολισμού, αγορά κουραμπιέδων και με ένα δέντρο πύραυλος….



Από πλευράς στολισμού πάντως αν εξαιρέσεις το μπλε δένδρο ο Δήμος Λέσβου δεν τα πήγε άσχημα, στόλισε όλη την Μυτιλήνη και έτσι φώτισε τις καρδιές των παιδιών ώστε να νιώσουν και αυτά ότι έρχονται Χριστούγεννα..  

Από πλευράς προγραμματισμού και εκδηλώσεων όμως ένα ΤΙΠΟΤΑ … Μουσική από Καλομοίρα εως Βανδή και Σάκη Ρουβά, 2 δένδρα.. το ένα πύραυλος, μια μπάλα ένα έλκηθρο και μια φάτνη παστωμένα μέσα στην πλατεία Σαπφούς και εκδηλώσεις κάποιες παραστάσεις και 2-3 συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης…

Έτσι έχουμε και λέμε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης θα έχουμε 2 ΜΟΝΟ εκδηλώσεις για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, στις 27 Δεκεμβρίου : Παιδική εκδήλωση στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ναντζέντα» και στις 29 Δεκεμβρίου : Ο Άγιος Βασίλης θα επισκεφθεί το Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, θα ευχηθεί και θα μοιράσει δώρα στα παιδάκια .

Όλα αυτά κόστισαν λοιπόν ΠΑΝΩ από 49.300€..!!!!!

Ούτε καρουζελ, ούτε σπιτάκια εθελοντών και επιχειρήσεων, ούτε φουσκωτά, ούτε ας πούμε ένα παγοδρόμιο, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ…

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Λέσβου και οι αρμόδιες αντηδημαρχιες πήραν πάνω τους όλον τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων πετώντας στα σκουπίδια τις προτάσεις των εθελοντών που είχαν συσταθεί γι αυτήν την περίπτωση τον Νοέμβριο…

Στις 29 Νοεμβρίου μάλιστα υπήρξε ανοιχτή σύσκεψη στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης σχετικά με την πορεία των 12 marketing projects, που είχε αποφασιστεί να υλοποιηθούν στην ανοιχτή διαβούλευση δημοτών και αποδήμων του καλοκαιριού.

Για το project “Χριστούγεννα 2017 – 18: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της” η επιτροπή απαρτιζόταν από τους Λιάνα Γιαλούση – Τσακίρη, Γιάννης Μουτζούρης, Μαίρη Γκαίντζη, Βύρων Σημαντήρης, Σοφία Φραγκάτου, Βύρων Χατζηελευθερίου.  

Που πήγαν άραγε όλοι αυτοί;;

Γιατί ο δήμος όπως ειχε κανει πέρυσι, φετος δεν έδωσε σημασία στις προτάσεις των εθελοντών και δεν χρησιμοποίησε κάποιους από αυτούς;;

Γιατί τα 49.000€ να μην τα διέθεταν σε φτωχές οικογένειες η στην ανέγερση νέου μουσικού σχολείου η στην Βρισα κτλ;;

Με τους κουραμπιέδες, με την Βανδή από τα μεγάφωνα και με τα δένδρα από άλλο πλανήτη δεν νιώθουμε ότι είμαστε σε εορταστική περίοδο…

Τζάμπα σπατάλες….

Αλήθεια γιατί στήθηκε η εξέδρα στην πλατεία Σαπφούς, που μάλιστα είναι και επικίνδυνη για κάποιο τραυματισμό; Που είναι οι security που είχε προσλάβει ο Δήμος Λέσβου με γενναία αμοιβή ώστε να φυλανε την πλατεία Σαπφούς;

Αυτά, και ελπίζουμε να μην αναλάβουν πάλι από μόνοι τους εκεί στον Δήμο τις απόκριες, τον Άγιο Βαλεντίνο το Πάσχα κτλ….. Γιατί βλέπω να σας παίρνουν με τους «κουραμπιέδες» στο τέλος...

Όσο για τα χωριά της Λέσβου, αξίζουν συγχαρητήρια οι νεαροί εθελοντές, οι πρόεδροι των χωριών αλλά και οι γεωγραφικοί αντιδήμαρχοι που ακόμα και με δικά τους έξοδα στόλισαν όσο μπορούσαν τα κεντρικά σημεία των χωριών τους…. Γιατί αν περιμένεις από Μυτιλήνη μεριά.. Χαθήκαμε…

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ:






Δείτε πέρυσι κάποιες από τις εκδηλώσεις που είχαμε στην Μυτιλήνη και συγκρίνεται με τις φετινές:

«Η Μυτιλήνη στα γιορτινά της»-Χριστούγεννα 2016-Πρωτοχρονιά 2017

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016, “Πλατεία Σαπφούς”
·        9 μ.μ.: “Έναρξη εορταστικών εκδηλώσεων”. Άναμμα των φώτων του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης και του “Χριστουγεννιάτικου Χωριού”, από το Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό. Ζεστό αρωματικό κρασί, εδέσματα, γλυκίσματα και πολλές εκπλήξεις, για το καλωσόρισμα των Χριστουγέννων. Συμμετέχουν η μπάντα του Στρατού, η Χορωδία Μυτιλήνης “Νίκος Σκαλκώτας”, το Χορευτικό Τμήμα του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητας, ο Χοροαθλητικός Σύλλογος “DANZA PASION” και Ισπανοί μουσικοί με κόντρα μπάσο, τσέλο, βιόλα και βιολιά. Θα προηγηθεί “μουσική πομπή” με κάλαντα, τραγούδια και χορούς, που θα ξεκινήσει στις 8:30 μ.μ. από την Επάνω Σκάλα, θα διανύσει την Ερμού και την Προκυμαία και θα καταλήξει στην Πλατεία Σαπφούς (*** στο πέρασμα της “μουσικής πομπής” από την Ερμού, όλοι οι δημότες μπορούν να ενωθούν, με προορισμό την Πλατεία Σαπφούς, για τη συμμετοχή στη γιορτή ***).     

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 – Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017, “Πλατεία Σαπφούς”
·        “Χριστουγεννιάτικο χωριό”. Καθόλη τη διάρκεια των εορτών, η Πλατεία Σαπφούς θα “φιλοξενήσει” το “Χριστουγεννιάτικο Xωριό”, που θα περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση, δραστηριότητες & εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, όπως μουσικά σχήματα, χορευτικούς ρυθμούς, ανάγνωση παραμυθιών, κατασκευές, τραμπολίνο, carousel, τρενάκι, face painting, κουζίνες εθνοτήτων, γωνιές “street food”, bazaars, δώρα για παιδιά, κ.α.  

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”
·        10 π.μ.: Ζωντανή παρασκευή χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων, από τα παιδιά του 14ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης.
·        7 μ.μ.: Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι από τη Φιλαρμονική “Animato” υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Παπαδόπουλου.
·        8 μ.μ.: Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία του Δήμου Λέσβου “Νίκος Μυρογιάννης”, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Λίας Κεφαλά.     

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 – Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017, “Κέντρο πόλης”
·        “Λειτουργία τουριστικού τρένου”. Το γνωστό αγαπημένο τρενάκι, θα είναι πάλι κοντά μας, προσφέροντας ωραίες χριστουγεννιάτικες περιηγήσεις στην πόλη. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινές 5 μ.μ. – 9 μ.μ., Σαββατοκύριακα και αργίες 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 5 μ.μ. – 9 μ.μ. Η διαδρομή που θα εκτελεί είναι: Πλατεία Σαπφούς – αφετηρία, Κουντουριώτη (με κατεύθυνση Τελωνείο), 8ης Νοεμβρίου & Μικράς Ασίας (Κιόσκι), Επάνω Σκάλα, Ερμού (κεντρική αγορά), Νιάνια (τέρμα αγοράς αριστερά), Κουντουριώτη (με κατεύθυνση Παλαιό Λιμεναρχείο), Πλατεία Σαπφούς – τέρμα (εισιτήριο 2,5 ευρώ, παιδιά μέχρι 2 ετών δωρεάν).

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”
·        11 π.μ.: Οι χορωδίες και οι μπάντες της πόλης, μεταξύ των οποίων και η χορωδία “Animato”, μαζί με άλλους … καλλίφωνους, ξεκινώντας από το “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”, θα ψάλλουν πατροπαράδοτα κάλαντα και χριστουγεννιάτικους ύμνους, κρατώντας συντροφιά μικρούς και μεγάλους, που θα βρεθούν στην αγορά, την Προκυμαία, την Επάνω Σκάλα, κ.α.  
·        11:30 π.μ.: Face painting για παιδιά, από τη Μάρω Παπαδημητρίου.
·        12:30 μ.μ.: Διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, από μέλη της θεατρικής ομάδας “πασπARTου”.  
·        6 μ.μ.: Face painting από τα ξωτικά του Άι Βασίλη (μαθητές του 4ουΓενικού Λυκείου Μυτιλήνης).
·        6:30 μ.μ.: Ελληνικά και ξένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, από τη Β’ Τάξη του Μουσικού Λυκείου Μυτιλήνης.
·        7:30 μ.μ.: Βραδιά “tango”, από την “Ομάδα Tango Μυτιλήνης”, που κάθε καλοκαίρι διοργανώνει το διεθνές “Tango Festival”.          
Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”
·        11 π.μ.: Face painting για παιδιά, από τη Mάρω Παπαδημητρίου.
·        11:30 π.μ.: Μαγικά και ταχυδακτυλουργικά “κόλπα” για παιδιά, από το μάγο – ταχυδακτυλουργό “Ζανώ”.  
·        6 μ.μ.: Προβολή παιδικής κινηματογραφικής χριστουγεννιάτικης ταινίας.
·        7 μ.μ.: “Χριστούγεννα και Xορός” από τα τμήματα εφήβων και ενηλίκων, του Χοροαθλητικού Συλλόγου Μυτιλήνης “DANZA PASION”.

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”
·        11 π.μ.: Face painting από τα ξωτικά του Άι Βασίλη (μαθητές του 4ουΓενικού Λυκείου Μυτιλήνης).
·        11:30 π.μ.: Χορευτικά από τη Σχολή Ξένων Γλωσσών Πλάτωνος.
·        12:30 μ.μ.: Παραδοσιακοί χοροί, από το παιδικό χορευτικό τμήμα του Δήμου Λέσβου, με χοροδιδάσκαλο τον Κώστα Αγκοπιάν.  
·        6:30 μ.μ.: Ρώσικη χριστουγεννιάτικη βραδιά, με μουσική και σλάβικη κουζίνα, από τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Ρωσόφωνων Μυτιλήνης “ΕΛΠΙΔΑ”,
·        7:30 μ.μ.: Παραδοσιακοί χοροί, από το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου “ΑΡΙΩΝ”, με χοροδιδάσκαλο το Βασίλη Αγκοπιάν.
·        8: μ.μ.: Χορευτικά “oriental”, από το Σύλλογο “ΑΡΙΩΝ”, με χοροδιδάσκαλο την Ελένη Τσεκούρα.  

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”
·        11 π.μ.: Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση με τίτλο “Η Κόκκινη Πλατεία” !!! Συγκέντρωση των Αγιοβασίλιδων της Μυτιλήνης και ομαδική φωτογράφηση στην Πλατεία. Μαζί με τις χορωδίες και τις μπάντες της πόλης, μεταξύ των οποίων και η χορωδία “Animato”, θα βγουν για σεριάνι και κάλαντα στην αγορά, μοιράζοντας ευχές και “δώρα έκπληξη” στους περαστικούς, ώστε να … “κοκκινίσει” και η Ερμού (*** όσοι μικροί και μεγάλοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην ομαδική “βόλτα”, μπορούν να έρθουν στο “Χριστουγεννιάτικο Χωριό” ντυμένοι Αγιοβασίληδες***).    

·        6:30 μ.μ.: Κεντρική εκδήλωση άφιξης και υποδοχής του Άγιου Βασίλη στη Μυτιλήνη. Ο Άγιος Βασίλης, θα φθάσει στην πόλη, εν μέσω πολλών εκπλήξεων και happenings, για να μοιράσει δώρα στα παιδιά της Μυτιλήνης. Κεράσματα, κρασί και εδέσματα για μικρούς και μεγάλους, σ’ ένα ξέφρενο party υποδοχής του νέου χρόνου. Ζωντανή έντεχνη ελληνική & ξένη μουσική από το συγκρότημα “Τα φώτα απέναντι”.