«Η Μυτιλήνη στα γιορτινά της»-Χριστούγεννα 2016-Πρωτοχρονιά 2017- Αναλυτικά όλες οι εκδηλώσεις (pics)

«Η Μυτιλήνη στα γιορτινά της»

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού Κώστας Αστυρακάκης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του “Χριστούγεννα 2016 – 17: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, παρουσιάζουν το αναλυτικό πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της πόλης της Μυτιλήνης.

Το εν λόγω πρόγραμμα, για την κατάρτιση του οποίου συνεργάστηκε μεγάλος αριθμός εθελοντών, φορέων και επιχειρήσεων, περιλαμβάνει πάνω από 70 εορταστικές εκδηλώσεις & δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, αριθμός που ξεπερνά κάθε προηγούμενο, ενώ επιτεύχθηκε με το χαμηλότερο κόστος από κάθε άλλη φορά.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές και τους φορείς, που εκτός από το σχεδιασμό, θα συνεισφέρουν δυναμικά και στην υλοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων και προσκαλούμε τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης και του νησιού, να τις παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά. 

Χρόνια πολλά σε όλους, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος !!

           Κώστας Αστυρακάκης                                                     Πάνος Πίτσιος
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού                          Πρόεδρος Δ/Κ Μυτιλήνης


        Σπύρος Γαληνός
        Δήμαρχος Λέσβου



Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ … ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

    
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016, “Δημοτικό Θέατρο”

8:30 μ.μ.: Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, με  τίτλο "Μουσική –Το κλειδί της αρμονίας". Συμμετέχουν τα “Σαντούρια του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου” (είσοδος ελεύθερη, είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, προαιρετικά)


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016, “Πλατεία Σαπφούς”
·        9 μ.μ.: “Έναρξη εορταστικών εκδηλώσεων”. Άναμμα των φώτων του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης και του “Χριστουγεννιάτικου Χωριού”, από το Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό. Ζεστό αρωματικό κρασί, εδέσματα, γλυκίσματα και πολλές εκπλήξεις, για το καλωσόρισμα των Χριστουγέννων. Συμμετέχουν η μπάντα του Στρατού, η Χορωδία Μυτιλήνης “Νίκος Σκαλκώτας”, το Χορευτικό Τμήμα του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητας, ο Χοροαθλητικός Σύλλογος “DANZA PASION” και Ισπανοί μουσικοί με κόντρα μπάσο, τσέλο, βιόλα και βιολιά. Θα προηγηθεί “μουσική πομπή” με κάλαντα, τραγούδια και χορούς, που θα ξεκινήσει στις 8:30 μ.μ. από την Επάνω Σκάλα, θα διανύσει την Ερμού και την Προκυμαία και θα καταλήξει στην Πλατεία Σαπφούς (*** στο πέρασμα της “μουσικής πομπής” από την Ερμού, όλοι οι δημότες μπορούν να ενωθούν, με προορισμό την Πλατεία Σαπφούς, για τη συμμετοχή στη γιορτή ***).     

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 – Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017, “Πλατεία Σαπφούς”
·        “Χριστουγεννιάτικο χωριό”. Καθόλη τη διάρκεια των εορτών, η Πλατεία Σαπφούς θα “φιλοξενήσει” το “Χριστουγεννιάτικο Xωριό”, που θα περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση, δραστηριότητες & εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, όπως μουσικά σχήματα, χορευτικούς ρυθμούς, ανάγνωση παραμυθιών, κατασκευές, τραμπολίνο, carousel, τρενάκι, face painting, κουζίνες εθνοτήτων, γωνιές “street food”, bazaars, δώρα για παιδιά, κ.α.  

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”
·        11:30 π.μ.:  Χορευτικά από τη Σχολή Ξένων Γλωσσών Πλάτωνος.
·        12:30 μ.μ.: Χοροί “latin” από το παιδικό τμήμα του Χοροαθλητικού Συλλόγου Μυτιλήνης “DANZA PASION”.
·        6 μ.μ.: Το μουσικό σχήμα “Tempo Timpre”, με γιορτινή διάθεση παρουσιάζει χριστουγεννιάτικα τραγούδια και έντεχνη ελληνική μουσική. Φωνητικά: Βασίλης Παπαδόπουλος, σαξόφωνο: Γιώργος Μαριαμός και πιάνο: Βαγγέλης Παπαδημητρίου.  

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016, “Δημοτικό Θέατρο”
·        6:30 μ.μ.: Παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο “Αμέλια, η νεράιδα των αστεριών” από τη θεατρική Ομάδα “πασπARTου” (γενική είσοδος: 5 ευρώ).    

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”
·        11 π.μ.: Παιδικό εργαστήρι και παιχνίδια από το “Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Λέσβου” (κατασκευή μαριονέτας, κ.α.).      
·        6 μ.μ.: “To Χριστουγεννιάτικο σοκολατένιο σιντριβάνι”. Ο ζαχαροπλάστης Βασίλης Πανταζής διασκεδάζει τα παιδιά, με μια πρωτότυπη γευστική “κατασκευή”.
·        7 μ.μ.: Προβολή παιδικής κινηματογραφικής χριστουγεννιάτικης ταινίας.
·        8 μ.μ.: “Free style Break Dance” από το Χοροαθλητικό Σύλλογο Μυτιλήνης “DANZA PASION”.             

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016, Δημοτικό Θέατρο:
·        11 π.μ.: Παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο “Αμέλια, η νεράιδα των αστεριών” από τη θεατρική Ομάδα “πασπARTου” (γενική είσοδος: 5 ευρώ).  
·        6:30 μ.μ.: Παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο “Αμέλια, η νεράιδα των αστεριών” από τη θεατρική Ομάδα “πασπARTου” (γενική είσοδος: 5 ευρώ).     

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”
·        11 π.μ. – 2 μ.μ. & 6 μ.μ. – 9 μ.μ.: Η μέρα είναι αφιερωμένη στους ερασιτέχνες “καλλιτέχνες” της πόλης, μικρούς και μεγάλους. Στη σκηνή του “Χωριού”, μπορούν να “ανέβουν” και να παρουσιάσουν το ταλέντο τους, όσοι επιθυμούν, είτε ως μεμονωμένα άτομα είτε ως σχήματα, με αυτοσχέδιες εκτελέσεις της στιγμής, σε θέματα της επιλογής τους, όπως μουσική, χορό, τραγούδι, σκετς, σάτιρα, ακροβατικά, κ.α. (*** Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν, δεν έχουν παρά να έρθουν στο stage του “Χωριού”. Ωστόσο, καλό θα είναι να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή, στα τηλέφωνα 22510 22143, 22510 37394 και 6973 004872 ***).       

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016, Δημοτικό Θέατρο
·        8 μ.μ.: “Συναυλία αγάπης” από τον “Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης” του Δήμου Λέσβου σε συνεργασία με το “Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Λέσβου”. Συμμετέχει η Ορχήστρα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης “Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος”, καθώς και το  Χορευτικό Τμήμα του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητας (είσοδος ελεύθερη, με συλλογή τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λέσβου).

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”
·        10 π.μ.: Ζωντανή παρασκευή χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων, από τα παιδιά του 14ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης.
·        7 μ.μ.: Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι από τη Φιλαρμονική “Animato” υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Παπαδόπουλου.
·        8 μ.μ.: Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία του Δήμου Λέσβου “Νίκος Μυρογιάννης”, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Λίας Κεφαλά.     

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016, Δημοτικό Θέατρο
·        7 μ.μ.: Προβολή παιδικής ταινίας με τίτλο “Το θαυμαστό ταξίδι του Νίλς Χόλγκερσον” από το “Μπουρίνι” (είσοδος ελεύθερη).

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”
·        11:30 π.μ.: Ζωντανή παρασκευή βρετανικής παραδοσιακής χριστουγεννιάτικης πουτίγκας, από αγγλόφωνες νοικοκυρές της Μυτιλήνης. 
·        6:30 μ.μ.: Θεατρικά παραμυθοπαιχνιδίσματα μετά μουσικής !! Συντονίζει η θεατρολόγος – ηθοποιός ΑθαΝασία Δαφιώτη.  

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016, Δημοτικό Θέατρο
·        8:30 μ.μ.: Χριστουγεννιάτικη συναυλία από τη Χορωδία Μυτιλήνης “Νίκος Σκαλκώτας” (είσοδος ελεύθερη). 
   
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό” 
·        11:30 π.μ.: Κατασκευή χριστουγεννιάτικων καρτών και στολιδιών, από τη “Λαογραφική Ομάδα Μυτιλήνης” και την “Poliana Art School”.   
·        7:00 μ.μ.: Χορευτικά από τη Σχολή Παπάζογλου: α) “hip hop”, με χοροδιδάσκαλο τη Μιχαέλα Πατσοπούλου, β) “ζούμπα”, με χοροδιδάσκαλο τη Σταυρούλα Αδαλή, γ) “ρυθμική” με χοροδιδάσκαλο τη Μυρσίνη Ταουσάνη, και δ) “σύγχρονος χορός”, με χοροδιδάσκαλο τη Βίκυ Καραγιάννη.   

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016, Δημοτικό Θέατρο
·        8:30 μ.μ.: Χριστουγεννιάτικη συναυλία από τη Χορωδία του Δήμου Λέσβου “Νίκος Μυρογιάννης” με μαέστρο τη Λία Κεφαλά και συμμετοχή της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μόριας (είσοδος ελεύθερη). 

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 – Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017, “Κέντρο πόλης”
·        “Λειτουργία τουριστικού τρένου”. Το γνωστό αγαπημένο τρενάκι, θα είναι πάλι κοντά μας, προσφέροντας ωραίες χριστουγεννιάτικες περιηγήσεις στην πόλη. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινές 5 μ.μ. – 9 μ.μ., Σαββατοκύριακα και αργίες 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 5 μ.μ. – 9 μ.μ. Η διαδρομή που θα εκτελεί είναι: Πλατεία Σαπφούς – αφετηρία, Κουντουριώτη (με κατεύθυνση Τελωνείο), 8ης Νοεμβρίου & Μικράς Ασίας (Κιόσκι), Επάνω Σκάλα, Ερμού (κεντρική αγορά), Νιάνια (τέρμα αγοράς αριστερά), Κουντουριώτη (με κατεύθυνση Παλαιό Λιμεναρχείο), Πλατεία Σαπφούς – τέρμα (εισιτήριο 2,5 ευρώ, παιδιά μέχρι 2 ετών δωρεάν).

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”
·        11:30 π.μ.: Ζωντανή παρασκευή τοπικών χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων, από τη “Λαογραφική Ομάδα Μυτιλήνης”.
·        6 μ.μ.: Face painting από τα ξωτικά του Άι Βασίλη (μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης).
·        6:30 μ.μ.: Χοροί “latin” από το παιδικό τμήμα του Χοροαθλητικού Συλλόγου Μυτιλήνης “DANZA PASION”.
·        7:30 μ.μ.: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και παραδοσιακά τραγούδια, από τα “Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου”. 

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”
·        11 π.μ.: Οι χορωδίες και οι μπάντες της πόλης, μεταξύ των οποίων και η χορωδία “Animato”, μαζί με άλλους … καλλίφωνους, ξεκινώντας από το “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”, θα ψάλλουν πατροπαράδοτα κάλαντα και χριστουγεννιάτικους ύμνους, κρατώντας συντροφιά μικρούς και μεγάλους, που θα βρεθούν στην αγορά, την Προκυμαία, την Επάνω Σκάλα, κ.α.  
·        11:30 π.μ.: Face painting για παιδιά, από τη Μάρω Παπαδημητρίου.
·        12:30 μ.μ.: Διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, από μέλη της θεατρικής ομάδας “πασπARTου”.  
·        6 μ.μ.: Face painting από τα ξωτικά του Άι Βασίλη (μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης).
·        6:30 μ.μ.: Ελληνικά και ξένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, από τη Β’ Τάξη του Μουσικού Λυκείου Μυτιλήνης.
·        7:30 μ.μ.: Βραδιά “tango”, από την “Ομάδα Tango Μυτιλήνης”, που κάθε καλοκαίρι διοργανώνει το διεθνές “Tango Festival”.          
Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”
·        11 π.μ.: Face painting για παιδιά, από τη Mάρω Παπαδημητρίου.
·        11:30 π.μ.: Μαγικά και ταχυδακτυλουργικά “κόλπα” για παιδιά, από το μάγο – ταχυδακτυλουργό “Ζανώ”.  
·        6 μ.μ.: Προβολή παιδικής κινηματογραφικής χριστουγεννιάτικης ταινίας.
·        7 μ.μ.: “Χριστούγεννα και Xορός” από τα τμήματα εφήβων και ενηλίκων, του Χοροαθλητικού Συλλόγου Μυτιλήνης “DANZA PASION”.
 
Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”
·        11 π.μ.: Face painting για παιδιά, από τη Μάρω Παπαδημητρίου
·        11:30 π.μ. Σεμινάριο χορού και πολύ παιχνίδι για τα μικρά παιδιά, από τη μικρή Αγιοβασιλίνα της “DANZA PASION”.
·        12:30 μ.μ. Ζωντανή Αραβική και Περσική μαγειρική κουζίνα, από μέλη του Οργανισμού “Movement on the ground”.  
·        5 μ.μ.: “Ελάτε να χορέψουμε, κάλαντα να σας πούμε” από τη Σχολή Χορού του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητος, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Καραλή.
·        6 μ.μ.: Παρουσίαση του παραμυθιού της Ευστρατίας Μουτζουρέλλη – Κωμαϊτου “Η ευχή της Σοφίας”, από το “Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας” και τη “Λέσχη Εθελοντικής Προσφοράς Λέσβου”, σε επιμέλεια Μαριάνθης Βέτσικα.  Συντελεστές: Μαρία Καραλή, Δήμητρα Αλαμάνου, Παναγιώτης Ψωμαδέλλης.    

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”
·        11:30 π.μ.: Ζωντανή παρασκευή της αγιασώτικης βασιλόπιτας, από τη “Λαογραφική Ομάδα Μυτιλήνης”.
·        6:30 μ.μ.: Face painting από τα ξωτικά του Άι Βασίλη (μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης).
·        7 μ.μ.: Τα ξωτικά του Άι Βασίλη, διαβάζουν τα παραμύθια “Οι χριστουγεννιάτικοι μουσαφίρηδες του γερο-Πέτρου” (Φιόνα Γουότερς), “Το χριστουγεννιάτικο όνειρο της Μπέκυ” (Λουίζα Μέι Άλκοτ), και “Το έλατο” (Χανς Κρίστιαν Άντερσεν). Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ελένη Γιαβρή, Εριφύλη Ιατρού και Δήμητρα Καραβασίλη,
·        8 μ.μ.: Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι, από την παιδική και γυναικεία χορωδία της Στέγης Βυζαντινών Τεχνών “Η Αγία Σιών”, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παναγιώτη Τσακύρη.    

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016, “Δημοτικό Θέατρο”
·        6 μ.μ.: Παιδική θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα “Καρυάτιδες”, με τίτλο “Χριστούγεννα με το Μπομπ Σφουγγαράκη”, σε σκηνοθεσία Σπύρου Λιαράκου. Συμμετέχει και ο μάγος – ταχυδακτυλουργός “Ζανώ”. Η παράσταση είναι μία προσφορά της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, για τα παιδιά της Λέσβου.    

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”
·        10:30 π.μ.: Face painting από τα ξωτικά του Άι Βασίλη (μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης).
·        11:00 π.μ.: Εκδήλωση για παιδιά από το “Ροταριανό Όμιλο Λέσβου”.
·        12:30 μ.μ.: Ethnic ανατολίτικη κουζίνα, από την Κίνηση Πολιτών “Συνύπαρξη & Επικοινωνία στο Αιγαίο” και την Κοινωνική Κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος”.      
·        5:30 μ.μ.: Διαδραστικό καραόκε – πολυμέσα. Η ομάδα “Θεραπευτικόν Kαραόκε” παρουσιάζει τη δουλειά της, σ’ ένα πρόγραμμα δημιουργικής ενασχόλησης για μικρούς και μεγάλους. Θα ακολουθήσει γλέντι, με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο και φυσικά με την άμεση συμμετοχή του κοινού στο τραγούδι και στο χορό. Έκτακτη συμμετοχή του συγκροτήματος “Νοτιοδυτικά της Λέσβου”, με νησιώτικα τραγούδια.   

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016, Δημοτικό Θέατρο
·        6 μ.μ.: Παιδική θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα “Καρυάτιδες”, με τίτλο “Χριστούγεννα με το Μπομπ Σφουγγαράκη”, σε σκηνοθεσία Σπύρου Λιαράκου. Συμμετέχει και ο μάγος – ταχυδακτυλουργός “Ζανώ”. Η παράσταση είναι μία προσφορά της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, για τα παιδιά της Λέσβου.    

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”
·        12:30 μ.μ.: “Μια φορά κι’ έναν καιρό ...”. Ένα πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, γεμάτο παραμύθια με θεατρική απόδοση και μουσικές !! Παρουσιάζει η θεατρολόγος – ηθοποιός ΑθαΝασία Δαφιώτη.
·        6 μ.μ.: Ζωντανή Αλβανική εορταστική κουζίνα από μέλη της Αλβανικής Παροικίας της Μυτιλήνης.
·        7:30 μ.μ.: Το μουσικό συγκρότημα “ΜΑΓΜΑ”, που φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια παρουσίας του, σε μία συναυλία με ελληνικά και & ξένα rock τραγούδια, καθώς και με δικό του ρεπερτόριο !! Τη συναυλία θα ανοίξουν οι “Vinyl Company” (Dj set με βινύλια)!!

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016, Δημοτικό Θέατρο
·        9 μ.μ.: Θεατρική παράσταση (κωμωδία) των Αλέκου Σακελάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου, "Ένας ήρως με παντούφλες" από το 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ελένη Γιαβρή, Εριφύλη Ιατρού και Δήμητρα Καραβασίλη (είσοδος ελεύθερη).     

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016, “Τελωνείο”
·        10 π.μ.: Χριστουγεννιάτικη τελετή υποδοχής Τούρκων επισκεπτών της Μυτιλήνης. Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των εκδηλώσεων και της Κίνησης Πολιτών “Συνύπαρξη & Επικοινωνία στο Αιγαίο”, θα υποδεχθούν τους Τούρκους επισκέπτες, που θα καταφθάσουν στη Μυτιλήνη για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς. Γιορταστική μουσική, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και τσάι, θα καλωσορίσουν τους ξένους επισκέπτες της πόλης μας.  

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”
·        11 π.μ.: Face painting από τα ξωτικά του Άι Βασίλη (μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης).
·        11:30 π.μ.: Χορευτικά από τη Σχολή Ξένων Γλωσσών Πλάτωνος.
·        12:30 μ.μ.: Παραδοσιακοί χοροί, από το παιδικό χορευτικό τμήμα του Δήμου Λέσβου, με χοροδιδάσκαλο τον Κώστα Αγκοπιάν.  
·        6:30 μ.μ.: Ρώσικη χριστουγεννιάτικη βραδιά, με μουσική και σλάβικη κουζίνα, από τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Ρωσόφωνων Μυτιλήνης “ΕΛΠΙΔΑ”,
·        7:30 μ.μ.: Παραδοσιακοί χοροί, από το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου “ΑΡΙΩΝ”, με χοροδιδάσκαλο το Βασίλη Αγκοπιάν.
·        8: μ.μ.: Χορευτικά “oriental”, από το Σύλλογο “ΑΡΙΩΝ”, με χοροδιδάσκαλο την Ελένη Τσεκούρα.  

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”
·        11 π.μ.: Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση με τίτλο “Η Κόκκινη Πλατεία” !!! Συγκέντρωση των Αγιοβασίλιδων της Μυτιλήνης και ομαδική φωτογράφηση στην Πλατεία. Μαζί με τις χορωδίες και τις μπάντες της πόλης, μεταξύ των οποίων και η χορωδία “Animato”, θα βγουν για σεριάνι και κάλαντα στην αγορά, μοιράζοντας ευχές και “δώρα έκπληξη” στους περαστικούς, ώστε να … “κοκκινίσει” και η Ερμού (*** όσοι μικροί και μεγάλοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην ομαδική “βόλτα”, μπορούν να έρθουν στο “Χριστουγεννιάτικο Χωριό” ντυμένοι Αγιοβασίληδες***).    
 
·        6:30 μ.μ.: Κεντρική εκδήλωση άφιξης και υποδοχής του Άγιου Βασίλη στη Μυτιλήνη. Ο Άγιος Βασίλης, θα φθάσει στην πόλη, εν μέσω πολλών εκπλήξεων και happenings, για να μοιράσει δώρα στα παιδιά της Μυτιλήνης. Κεράσματα, κρασί και εδέσματα για μικρούς και μεγάλους, σ’ ένα ξέφρενο party υποδοχής του νέου χρόνου. Ζωντανή έντεχνη ελληνική & ξένη μουσική από το συγκρότημα “Τα φώτα απέναντι”. 

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017, “Επάνω Σκάλα”
·        0:30 π.μ.: “Το … αμίλητο νερό της Μυτιλήνης”. Μόλις μπει ο νέος χρόνος, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην Εκκλησία της Φανερωμένης στην Επάνω Σκάλα, θα ακουστούν ευχές για το νέο έτος και οι πιστοί που θα βρεθούν εκεί για να λάβουν το αγίασμα, θα μεταφέρουν το “… αμίλητο νερό” με κουμαράκια στα σπίτια τους χωρίς να μιλήσουν σε κανέναν, τηρώντας ευλαβικά το έθιμο.

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017, Δημοτικό Θέατρο
·        12 μεσημέρι & 6 μ.μ.: Παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο “Ο Βασιλιάς Τζίτζικας και η επανάσταση των μυρμηγκιών” του Γιώργου Χατζή (μουσικοσυνθέτη, ηθοποιού και μαέστρου) και της Πελαγίας Πλαγιανάκου (ηθοποιού,  φιλόλογου και συγγραφέα). Βασισμένο στο γνωστό μύθο του Αισώπου "Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας", πέντε δεξιοτέχνες μουσικοί – ηθοποιοί – τραγουδιστές, παρουσιάζουν ένα διαδραστικό μουσικοθεατρικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, γεμάτο περιπέτεια, ανατροπές, γέλιο και απλά… αλλά σημαντικά μηνύματα όπως η φιλία, η δημοκρατία και η οικολογία. 

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017, “Πλατεία Σαπφούς”

·        12:30 μ.μ.: “Η επίθεση των καλικάντζαρων …. της Μυτιλήνης”. Παραμονή των Φώτων, μαζί με τα πατροπαράδοτα κάλαντα, η πόλη καταλαμβάνεται από ... ορδές καλικάντζαρων !!! Συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους και ... επιτίθενται στην αγορά και τους διαβάτες !!! Καταλήγουν σε πολιορκία του Παλαιού Δημαρχείου, όπου το έθιμο τους ... αποκρούει !!! Η επίθεση θα τελειώσει με χορούς και πανηγύρια στην Πλατεία Σαπφούς (*** προσκαλούμε όσα παιδιά επιθυμούν, να έρθουν ντυμένα με μια μαύρη φόρμα κι’ ένα μαύρο σκούφο ή κάλτσα στην Πλατεία Σαπφούς, για να ενωθούν με τις ορδές των καλικάντζαρων, σ’ ένα παραδοσιακό ξεφάντωμα – αναβίωση ενός διασκεδαστικού εθίμου του τόπου μας ***).