Το χάος των μεταναστών στη Μόρια - Σκουπίδια, καταπατήσεις ιδιοκτησιών, ατέλειωτα γκέτο (PICS)

Το μεταναστευτικό είναι μια μεγάλη απάτη για τον ελληνικό λαό

Ατέλειωτος σκουπιδότοπος η Μόρια. Ιδιοκτησίες στα χέρια των Μεταναστών’ λένε οι κάτοικοι

Γράφει η Μαρία Γιαχνάκη

Σα να μην υπάρχει γυρισμός, οι επεκτάσεις των καταυλισμών για τους Μετανάστες  στην Μυτιλήνη συνεχίζονται.

Οι περιουσίες των κατοίκων καταπατώνται. Οι τοπικοί φορείς πλέον σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Δήμαρχοι, περιφερειάρχης, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και κάτοικοι έχουν καταλάβει την μεγάλη απάτη που κρυβόταν πίσω από την ανθρώπινη φιλανθρωπία και αλληλεγγύη.Η Μόρια το κεφαλοχώρι της Μυτιλήνης, ο άλλοτε τουριστικός προορισμός με τις αρχαίες γέφυρες και τα υδραγωγεία, σήμερα είναι πια μια χωματερή.

Το σημείο που βρίσκεται ο καταυλισμός των Μεταναστών ο λεγόμενος χώρος φιλοξενίας κατά τον πρωθυπουργό, ή στρατόπεδο ψυχών σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή όπως αλλιώς έχει ονομαστεί, σήμερα είναι τόπος μικροβίων, σκουπιδιών και νεκροταφείο ονείρων.

Γύρω από τον καταυλισμό οι ιδιοκτησίες των κατοίκων της Μυτιλήνης έχουν καταστραφεί. Οι Μετανάστες κόβουν τους κορμούς από τα ελαιόδεντρα για να ανάψουν φωτιά και να ζεσταθούν.

Άλλοι κάνουν μπάνιο γυμνοί στην ύπαιθρο, άλλοι πετούν τα σκουπίδια όλου του καταυλισμού στα ρέματα της περιοχής γεμίζοντας επικίνδυνα τα σημεία από όπου βρίσκουν διέξοδο τα νερά της βροχής.

Ακόμη και τα δέντρα που βρίσκονται στα χωράφια της Μόριας έχουν σκουπιδοσακούλες στα κλαδιά τους.

«Δεν υπάρχει σωτηρία λένε οι κάτοικοι, φοβόμαστε ότι η ζωή μας πια δεν θα γίνει καλύτερη αφού φανταστείτε σε λίγο αυτές οι περιοχές που μένουν οι Μετανάστες θα είναι απροσπέλαστες.

Κι εμείς εκεί έχουμε τις ελιές μας , τις περιουσίες μας, τα σπίτια μας. Τι θα γίνουμε; Η κυβέρνηση είναι πια ανύπαρκτη. Μας κορόιδεψαν και εξαφανίστηκαν. Εδώ κορόιδεψαν τον Δήμαρχο, την περιφέρεια. Άλλα τους είπαν και άλλα μας έκαναν. Και τώρα τρέχουν στην Αθήνα να βρουν τον υπουργό και τον πρωθυπουργό. Ούτε αυτοί θα κάνουν κάτι. Βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας.» Αυτή είναι μια μαρτυρία από τις πολλές που αφουγκράστηκε το iellada.gr που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Μυτιλήνη.  Εκεί οι περισσότεροι κάτοικοι ως τώρα ήταν φοβισμένοι διότι κάθε φορά που σηκώνουν κεφάλι οι απειλές έρχονται βροχή.

«Χθες έφυγαν 100 μετανάστες και ήρθαν 200” μας καταθέτει άλλος κάτοικος της Μυτιλήνης που οι ιδιοκτησίες του στην μόρια έχουν καταστραφεί.  

«Άλλες φορές δεν φεύγει κανείς κι έρχονται 150 με 180 άτομα. Τι θα απογίνουμε. Το χάνουμε το νησί μας.  Αν ρωτήσεις τους αρμόδιους δε θα σου πουν πόσοι μετανάστες ζουν εδώ θα σου πουν δεν ξέρουν ακριβώς και ας ξεπερνούν τους 8.000.

Αυτό που βλέπετε εδώ γίνεται και στα άλλα νησιά και σε λίγο θα γίνεται και σε άλλα σημεία της Ελλάδας. Θα γίνουμε ένας ατέλειωτος σκουπιδότοπος. Δε θα μπορούμε να πάμε στα σπίτια μας, στις περιουσίες μας και θα αναγκαστούμε να φύγουμε από το νησί μας.

Η επέκταση των καταυλισμών συνεχίζεται και ας λένε ότι δεν συνεχίζεται και η Αθήνα δεν ασχολείται. Την πραγματική εικόνα που βιώνουμε εμείς εδώ δεν την βγάζει κανείς προς τα έξω. Υπάρχει μεγάλη προπαγάνδα στην ενημέρωση και από τους απεσταλμένους δημοσιογράφους. Πείτε μου είδατε πουθενά σε κρατικό μέσο που είναι μόνιμα εδώ αυτές τις εικόνες των σκουπιδότοπων ; Είδατε να μιλάει ποτέ κανείς από μας για τους φόβους μας και τα προβλήματά μας ; Όχι. Γιατί υπάρχει αυτή η γραμμή. Ε λοιπόν φτάνει. Πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός για τα παθήματά μας τα οποία ήταν αποτέλεσμα της άγνοιας, της φιλανθρωπίας και κυρίως της εμπιστοσύνης που δείξαμε στην κυβέρνηση.

Ε, λοιπόν η Μυτιλήνη χάνεται γιατί έδειξε μεγάλη ανοχή και την πάτησε.»

Φωτ.: Μ Παυλέλης, Γ Στεφάνου