Χριστουγεννιάτικο δείπνο και λειτουργία στην Καθολική Εκκλησία της Μυτιλήνης σε Αφρικανούς μετανάστες από την «Συνύπαρξη»

Χριστουγεννιάτικο δείπνο και λειτουργία


Τα μέλη της «Συνύπαρξης» σε συνεργασία με την Καθολική Εκκλησία Μυτιλήνης διοργάνωσαν την Παραμονή των Χριστουγέννων, γιορτή – δείπνο, στο παλιό εστιατόριο «Αβέρωφ», για τους συμμετάσχοντες στην νυκτερινή λειτουργία πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως αφρικανούς. Πάνω από εκατό συνάνθρωποι μας είχαν την ευκαιρία να συνεορτάσουν, την νύχτα των Χριστουγέννων, την τιμώμενη σ όλο τον κόσμο  «γιορτή της αγάπης»,  σε ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα παρέα με τα μέλη της «Συνύπαρξης» και τους λιγοστούς ανθρώπους της εδώ Καθολικής Εκκλησίας.

 Άφησαν έστω  και για λίγο πίσω στην Μόρια, τα γενικά και προσωπικά τους προβλήματα, την αβεβαιότητα για το μέλλον και τις στενοχώριες. Ίσως η οικειότητα και το ενδιαφέρον που ένοιωσαν το βράδυ των Χριστουγέννων στο νησί μας, να αποτελέσει μια γλυκιά ανάμνηση γι αυτούς που θα τους συντροφεύει σ όλη τους την ζωή. 

Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβου και η κα Astrid Castelein, επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας  (UNHCR) για τους Πρόσφυγες στην Λέσβο. Αργά το βράδυ το Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης , διέθεσε λεωφορείο για την επιστροφή των προσφύγων και μεταναστών στο ΚΥΤ της Μόριας.


ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!