Ποιος σκότωσε τον γνωστό τράγο της Μυτιλήνης ‘’Μητρο’’;- Πως αντέδρασε η αστυνομία;-Οι απαντήσεις που δίνει ο ιδιοκτήτης του Λευτέρης (vid)

Την οργή των κατοίκων της Λέσβου προκάλεσε η σφαγή του Μήτρου, του διασημότερου τράγου του νησιού, τον οποίο βρήκε κατακρεουργημένο ο ιδιοκτήτης του στο χωράφι όπου τον είχε, στην περιοχή Καρά Τεπέ.

Στενοχωρημένος και ταυτόχρονα εξοργισμένος, πήρε ό,τι απέμεινε από το άτυχο ζώο και πήγε στη Μυτιλήνη, όπου έκανε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το δημοτικό θέατρο της πόλης, έχοντας κρεμασμένο σε ένα δέντρο ένα μεγάλο πανό και στη μέση το κεφάλι του τράγου (!), με αποτέλεσμα να τον απομακρύνει η Αστυνομία.

Ο γνωστός τράγος «σύμβολο» της Μυτιλήνης και ο κτηνοτρόφος είχαν γίνει θέμα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, καθώς ο Μήτρος είχε εμφανιστεί σε πολλές δημόσιες εκδηλώσεις, όπως στην αποκριάτικη παρέλαση και στη συγκέντρωση για το Μεταναστευτικό στην πλατεία Σαπφούς.



Τότε το ζώο ήταν ντυμένο με ελληνικές σημαίες και είχε διαδηλώσει ειρηνικά με το αφεντικό του, που κρατούσε πλακάτ στο οποίο έγραφε: «Φτάνει πια, δεν πάει άλλο».

Εκτός από τις δημόσιες συγκεντρώσεις μαζί με τον ιδιοκτήτη του, ο διάσημος τράγος έκανε συχνά βόλτα στην αγορά ή πήγαινε για ψώνια και για... καφέ! Τώρα ο κτηνοτρόφος ζητά να βρεθούν οι δράστες και -σύμφωνα με το πανό που είχε αναρτήσει- απειλεί ότι δεν θα αντέξει άλλο να παραμένει στη ζωή, καθώς ο Μήτρος ήταν η... οικογένειά του.

Ο φτωχός αλλά πάντα ταπεινός Λευτέρης δίνει τις απαντήσεις του σε εκείνους που τον αμφισβητούν, όπως δηλώνει μπροστά στην κάμερα το ζωντανό το βρήκε σφαγμένο στο χωράφι του στον Καρα Τεπε πριν τα Χριστούγεννα, αλλά αποφάσισε να κατέβει στην Μυτιλήνη για διαμαρτυρία μετά τις γιορτές γιατί όπως λέει θα είχε κόσμο η Μυτιλήνη και δεν θέλει να φοβίσει τους κατοίκους.

Ο Λευτέρης δηλώνει πως απευθύνθηκε στην Αστυνομία πριν αποφασίσει να κάνει την διαμαρτυρία έξω από το δημοτικό θέατρο χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς δεν του έδωσαν σημασία.

Όπως αναφέρει στο σημείο είδε 5 «ξένους» και περίεργες κινήσεις την ώρα που εντόπιζε τον Τραγο του κατακρεουργημένο.

Ο Λευτέρης μάλιστα κάνει και μια αποκάλυψη καθώς δηλώνει πως πέρα απο τον τράγο του τον έχουν κλέψει και 20 κατσίκες από το ίδιο σημείο. Ο ίδιος τώρα δηλώνει πως θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του και είναι έτοιμος να προστατέψει την οικογένεια του και τον εαυτό του.

Δείτε τι δήλωσε ο Λευτέρης στην κάμερα του Γιώργου Παπαδόπουλου: