Εγκληματίες και τραμπούκοι: Παράτησαν νεκρo σκυλo και προβατακι μέσα στα αίματα στην εξώπορτα φιλόζωων στην Αγιάσο της Λέσβου- ΦΩΤΟ ΣΟΚ

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε για ένα απίστευτο περιστατικό.


Χθες 28/12 γύρω στις 6 μ.μ. κάτοικος της Αγιάσσου Λέσβου βρήκε στο κατώφλι της δύο νεκρά σκυλιά (το ένα μέσα σε τσουβάλι).

Το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα γεννά υποψίες αν το μακάβριο “δώρο” είναι κάποιου είδους προειδοποίηση ή απειλή.

Έχει γίνει καταγγελία κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και έχει ζητηθεί να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου των δύο ζώων.

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας. Αυτές οι κτηνωδίες που διαπράττονται από ελάχιστους εγκληματίες εξευτελίζουν και διασύρουν ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη Λέσβο.

Μην τους καλύπτετε! Μην του αφήνετε να κάνουν τη Λέσβο συνώνυμο της κακοποίησης των ζώων!

Update:

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε αναφορικά με το χθεσινό περιστατικό ότι τελικά υπάρχει μόνο ένα σκυλί νεκρό το οποίο δολοφονήθηκε από πυροβόλο όπλο. Το έτερο ζώο μέσα στο τσουβάλι ΔΕΝ ήταν σκυλί όπως θεώρησαν αρχικά περίοικοι αλλά ένα νεκρό μαύρο αρνάκι. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι ο δολοφόνος του σκυλιού, προφανώς κτηνοτρόφος της περιοχής, πιθανόν υπέστη ζημιές στο κοπάδι του από σκυλιά και θέλησε με αυτό τον τρόπο να στείλει ένα μήνυμα σε όσους φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα. Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σκυλί ήταν άγνωστο στους κατοίκους της περιοχής προφανώς δεν τον απασχόλησε- κάθε αδέσποτο ζώο είναι “εγκληματίας” και αυτοί που θα τα φροντίζουν πρέπει να λάβουν το μήνυμα. Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης έχει επανειλημμένα αναφερθεί στα περιστατικά επιθέσεων σε κοπάδια από αδέσποτα σκυλιά στη Λέσβο, τα οποία όντως συμβαίνουν και προφανώς εξοργίζουν τους κτηνοτρόφους που βλέπουν το βιος τους να καταστρέφεται. Όπως έχουμε τονίσει ξανά και ξανά, οι ζημιές από σκυλιά στα κοπάδια ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ από τον ΕΛΓΑ. Επιπλέον, τα “αδέσποτα” ζώα που προκαλούν τις ζημιές είναι τα ζώα που κάποιοι έκαναν αδέσποτα ή ακόμα και ιδιόκτητα ζώα τα οποία κυκλοφορούν ελεύθερα, ατσιπάριστα και ανεξέλεγκτα. Τέλος, ΔΕΝ είναι τα σκυλιά που ταΐζονται και φροντίζονται από φιλόζωους πολίτες αυτά που επιτίθενται στα κοπάδια, αλλά όσα λιμοκτονούν παρατημένα από τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες τους στα βουνά της Λέσβου. Το να εκτελείς ένα ζώο ΚΑΙ να παρατάς το κουφάρι του στο κατώφλι κάποιου που νοιάζεται για τα ζώα για να τον “παραδειγματίσεις”, δεν δικαιολογείται από καμία ζημιά, από καμία κατάσταση “εν βρασμώ”, από καμία οργή. Είναι ένα εν ψυχρώ έγκλημα! Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης απευθύνει έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας ώστε να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι εγκλημάτησαν πάνω στα ζώα στη Λέσβο, και να πάρει και αυτός το “μήνυμα” ότι υπάρχουν βαριές ποινές για όσους νομίζουν ότι μπορούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Προσοχή σκληρές εικόνες