Δύο έργα ανάπλασης: από το άγαλμα της Ελευθερίας ως του Απελλή και από κει στην Επάνω Σκάλα

Δύο έργα ανάπλασης: από το άγαλμα της Ελευθερίας ως του Απελλή και από κει στην Επάνω Σκάλα.

Την τελευταία δοκιμασία πριν την υποβολή της πρότασης στο Πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης, αναμένεται να περάσουν αυτή την εβδομάδα δύο έργα του Δήμου Λέσβου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων, που αφορούν στην ανάπλαση της περιοχής Τσαμάκια έως την Επάνω Σκάλα.Συγκεκριμένα, την Τρίτη στη 1 το μεσημέρι, συνεδριάζει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), προκειμένου να εγκρίνει τη μελέτη των έργων αυτών. Στη συνεδρίαση αναμένεται μεταξύ άλλων, να παραστεί και ο αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός.



«Ελπίζουμε η απόφαση του ΚΑΣ να είναι θετική και έτσι να προχωρήσουμε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων στην υποβολή των προτάσεων στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης.
Το πρώτο έργο αφορά στην ανάπλαση της περιοχής Τσαμάκια από το Άγαλμα της Ελευθερίας έως του Απελλή και θα υλοποιηθεί από το Δήμο Λέσβου, προϋπολογισμού περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Το δεύτερο έργο, που θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων  αφορά την ανάπλαση της περιοχής από του Απελλή έως την Επάνω Σκάλα, προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Εάν λάβουμε το πράσινο φως από το ΚΑΣ, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την υποβολή των προτάσεων στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης. Μετά την ολοκλήρωση των έργων αυτών, αναμένεται να αλλάξει ριζικά η εικόνα της περιοχής και το αποτέλεσμα θα αναβαθμίσει αισθητικά ολόκληρη την πόλη».  

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης