Το έργο της ΔΕΥΑΛ σε Ποταμό, Αερ. Γιανναρέλλη, Βουρνάζων- Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο

* Τα συνεργεία θα εργάζονται σε δύο ίσως και σε τρεις βάρδιες αν χρειαστεί, για 40 ημέρες που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο σημείο του δρόμου μήκους 80 μέτρων, που ουσιαστικά προβληματίζει τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων. *

Στόχος της ΔΕΥΑΛ είναι το έργο μέχρι τις αρχές καλοκαιριού να έχει ολοκληρωθεί στην οδό Βουρνάζων και να προχωρά στην Πλατεία Αλυσίδας. * Οι εργασίες στο σημείο του Ποταμού θα γίνουν το καλοκαίρι.


Συσκέψεις επί συσκέψεων πραγματοποιούνται τις τελευταίες εβδομάδες με πρωτοβουλία της ΔΕΥΑΛ και τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων για τη διευθέτηση όλων των ζητημάτων και των λεπτομερειών που αφορούν στο μεγάλο έργο της αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων της Αερ. Γιανναρέλλη.Το έργο αυτό, που αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο, ίσως, όμως και  τον Φεβρουάριο, έχει προκαλέσει προβληματισμό στην τοπική κοινωνία και κυρίως στους επαγγελματίες της περιοχής, που αισθάνονται ανασφάλεια εξαιτίας της πιθανότητας να κλείσει έστω και προσωρινά, ο δρόμος της Αεροπόρου Γιανναρέλλη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη ΔΕΥΑΛ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εργολήπτριας εταιρείας, του μελετητή συγκοινωνιολόγου και εκπροσώπων των επιχειρηματιών της Αερ. Γιανναρέλλη.

«Ουσιαστικά, αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Αντ. Γιαννάκης, οι επαγγελματίες άκουσαν από τον εργολάβο και τον μελετητή όλα εκείνα που λέμε το τελευταίο διάστημα. Τα συνεργεία θα εργάζονται σε δύο ίσως και σε τρεις βάρδιες αν χρειαστεί, για 40 ημέρες που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο σημείο του δρόμου μήκους 80 μέτρων που ουσιαστικά προβληματίζει τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων.

Στόχος μας είναι να υπάρξει μία συνεχής ελεγχόμενη ροή αυτοκινήτων στην Α. Γιανναρέλλη.
Εκτιμώ ότι πιθανόν να είναι καλύτερα απ' ό,τι σήμερα, αφού θα απαγορευθεί η διέλευση των βαρέων οχημάτων.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, εξακολουθούν να έχουν ενδοιασμούς και φόβους για την έναρξη των εργασιών. Είναι απόλυτα κατανοητό, όμως σε κάθε περίπτωση, έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα του έργου, όπως και όλοι οι πολίτες της Μυτιλήνης. 

Σ' αυτό συντέλεσαν και τα δυσάρεστα γεγονότα στη Μάνδρα Αττικής, όπου θρηνήσαμε θύματα. Πρόκειται για δύο περιπτώσεις που έχουν πολλά κοινά στοιχεία και κυρίως ένα μπαζωμένο ποταμό. Δεν υπάρχει αγωγός ομβρίων, έχουν καταστραφεί τα πάντα, και ανά πάσα στιγμή είμαστε έκθετοι τόσο σε ενδεχόμενη μεγάλη κακοκαιρία, όσο και σε κάποιο ατύχημα που μπορεί να γίνει. Ο αγωγός ομβρίων που θα τοποθετηθεί θα είναι διαστάσεων 4Χ3 μέτρων με μεγάλη δυνατότητα συγκράτησης των υδάτων.  

Αυτό το έργο θα πραγματοποιηθεί είτε προγραμματισμένα όπως θέλουμε να γίνει τώρα, είτε απρογραμμάτιστα, μετά από ένα τραγικό γεγονός. Νομίζω ότι όλοι επιλέγουμε την πρώτη περίπτωση».

Στόχος της ΔΕΥΑΛ είναι το έργο μέχρι τις αρχές καλοκαιριού να έχει ολοκληρωθεί στην οδό Βουρνάζων και να προχωρά στην Πλατεία Αλυσίδας. Όπως σημειώνει ο Αντ. Γιαννάκης, θα πρέπει το έργο να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και πρωτίστως να ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες.
«Αυτό που δεν επιθυμούμε, είναι να μας βρει το καλοκαίρι στην οδό Βουρνάζων. Αυτό θα ήταν πράγματι πρόβλημα, δεδομένου ότι πρόκειται για μια από τις πλέον κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης μας. Από το σχεδιασμό που έχουμε κάνει, λαμβάνοντας πάντα υπόψη ότι πιθανόν να βρεθούν αρχαία, θέλουμε να πιστεύουμε ότι το αργότερο μέχρι τις αρχές καλοκαιριού, θα βρισκόμαστε στην Πλατεία Αλυσίδας. Το σημείο αυτό είναι αρκετά ουδέτερο, αφού δεν επηρεάζει ιδιαίτερα την κίνηση των οχημάτων και έχουμε φροντίσει σχετικά, ώστε η κυκλοφορία να γίνεται κανονικά σε όλους τους κεντρικούς δρόμους.  

Μετά το καλοκαίρι, ανάλογα και με την εξέλιξη του καιρού, το έργο αναμένεται να σταματήσει για ένα διάστημα. Κρίνεται πολύ επικίνδυνο να εκτελούνται εργασίες την περίοδο αυτή, σε σημεία που ο δρόμος είναι εντελώς κούφιος.

Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε το έργο από τον Ποταμό. Επιλέξαμε, όμως, να αφήσουμε το σημείο αυτό στο τέλος του έργου, ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν θα υπάρξει κάποιο απροσδόκητο γεγονός που θα προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα.

Το έργο στο σημείο του Ποταμού θα γίνει στη διάρκεια του καλοκαιριού για ευνόητους λόγους».ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Tην Τετάρτη το πρωί η ΔΕΥΑΛ, συμμετείχε σε άλλη μία σύσκεψη για το έργο, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και του Λιμενικού.

Το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική, κλήθηκαν για να ενημερωθούν για τις νέες διαδρομές που θα πρέπει να ακολουθούν, σε περίπτωση που υπάρξει επείγον περιστατικό στη διάρκεια των εργασιών. Σε ό,τι αφορά το Λιμενικό, αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο το επόμενο διάστημα, αφού μέρος της κίνησης των οχημάτων και κυρίως των βαρέων, θα διοχετεύεται στην οδική αρτηρία της Προκυμαίας. 

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης