Ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες του 2017 ολοκληρώθηκαν για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου- 741 παιδιά πήραν μέρος σε όλη την Λέσβο

Οι δραστηριότητες του 2017 ολοκληρώθηκαν για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου


Οι δραστηριότητες του 2017 ολοκληρώθηκαν για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου με 741 παιδιά από την Βρίσα, τον Πολιχνίτο, τον Μανταμάδο, την Θερμή, τη Δάφια, το Σκουτάρο και την Μυτιλήνη να παίρνουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μουσικό Κλειδί” που πραγματοποιήθηκε την βδομάδα που μας πέρασε (18-21 Δεκεμβρίου).

Ο ταλαντούχος Ολλανδός βιολονίστας Αρτούρ Ρουζανόφσκι σαγήνευσε τα παιδιά με τις ερμηνείες του, ανοίγοντάς τους νέους ορίζοντες μέσα από τον κόσμο της κλασικής μουσικής. Μαζί του παρουσίασαν το πρόγραμμα και οι συνιδρύτριες του Φεστιβάλ, πιανίστες Δανάη & Κυβέλη Ντέρκεν. 

“Κάνει την καρδιά μου να φτερουγίζει!” &  “Του χρόνου θα μάθω βιολί!” έγραφαν οι μικροί ακροατές στις σημειώσεις τους.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το 2018. Όπως τονίζει η υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ, Φωτεινή Φραγκούλη "Τελικά, ό,τι κάνουμε για τα παιδιά είναι επένδυση για το μέλλον. Στον συγκεκριμένο τόπο είναι και η συνέχιση μιας μεγάλης πολιτιστικής παράδοσης.”

Το Φεστιβάλ ευχαριστεί θερμά την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικότερα στον Αριστείδη Καλάργαλη για την δημιουργική συνεργασία και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση & την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που έχουν πιστέψει από την αρχή και στηρίζουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα.