Και πάλι ένταση στην Πλατεία Σαπφους- Εξαγριωμένοι οι πολίτες της Λέσβου τα έβαλαν με όλους-Επεισόδια των ΜΑΤ με μετανάστες (pics)

Και πάλι σκηνικό μεγάλης έντασης είχαμε πριν λίγο στην πλατεία Σαπφους Μυτιλήνης.

Χτες η πλατεία μπορεί να άδειασε με την παρέμβαση του εισαγγελέα αλλά σήμερα το πρωί μετανάστες με την συνδρομή ΜΚΟ μετέβησαν και πάλι στην πλατεία ώστε να στήσουν σκηνές.

Εκεί από νωρίς το πρωί είχε έντονη παρουσία η αστυνομία με διμοιρία των ΜΑΤ και αστυνομικούς.

Με το που έφτασαν οι μετανάστες επικράτησε ένα χαμός με τα ΜΑΤ και τους καταστηματάρχες της γύρω περιοχής να τα βάζουν με τους μετανάστες που προσπαθούσαν να στήσουν σκηνές.

Τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις αποσόβησαν τα χειρότερα.



Σιγά σιγά όμως μαζευόταν κόσμος από την Μυτιλήνη…

Το όλο σκηνικό ήταν έτοιμο να εκραγεί…

Πολίτες έβριζαν μερίδα δημοσιογράφων της Λέσβου που έβγαζαν φωτογραφίες, τα έβαλαν με γνωστό καθηγητή του πανεπιστημίου, προπηλάκισαν αλληλέγγυους… και όλα αυτά με την παρουσία και πάλι του εισαγγελέα που είχε κλειστεί στην κλούβα των ΜΑΤ ώστε να διαπραγματευτεί με τα υψηλά κλιμάκια του Υπουργείου για το τι θα γίνει με τους μετανάστες που ήθελαν να μείνουν στην Πλατεία.

Να σημειώσουμε ότι για τον φόβο προπηλακισμού η αστυνομία περιφρουρούσε τους μετανάστες, ενώ οι πολίτες και ακραία στοιχεία φώναζαν, έβριζαν λέγοντας πως η κατάσταση δεν πάει άλλο…

Τελικά μετά από 2 ώρες παραμονής στην πλατεία Σαπφους και αφού κατέφθασαν τα μέλη της ΜΚΟ που εδρεύουν στον ΠΙΚΠΑ αποφάσισαν να μεταφέρουν τους μετανάστες με πούλμαν στην παλιές παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Λέσβου μέσα σε χειροκροτήματα από πολίτες και ακραίους…

Στο τέλος και πάλι επικράτησε ένταση όταν νεαρή αλληλέγγυα έκανε άσεμνες χειρονομίες προς τον κόσμο. Πολίτες προσπάθησαν να χειροδικήσουν εναντίων της αλλά η αστυνομία επενεβησε άμεσα και απομάκρυνε την νεαρή από το σημείο.


Σε λίγο αναλυτικό βίντεο από τα επεισόδια.