mydesigndrops.com : «Τα ρούχα ενός σπιτιού»

Έχετε μόλις μπει στο νέο σας σπίτι και το έχετε επιπλώσει, οπότε τώρα ψάχνετε τα χαλιά, με τα οποία θα το διακοσμήσετε;


Θυμηθείτε πως τα χαλιά διαμορφώνουν την εικόνα ενός χώρου, όπως ακριβώς κάνουν τα ρούχα σε έναν άνθρωπο, για αυτό και επιλέξτε προσεκτικά.

Κλασικό vs Μοντέρνο 

Έχετε μπερδευτεί από τα πολλά χαλιά που βλέπετε γύρω σας στην αγορά και στο διαδίκτυο και δεν ξέρετε τι να διαλέξετε; Αν πρέπει να επιλέξετε  κάποιο μοντέρνο ή κάποιο κλασικό σχέδιο; Μην ανησυχείτε καθόλου, αυτό Θα πρέπει να το επιλέξετε με βάση τα έπιπλά σας, για να πετύχετε έτσι ένα αρμονικό design. Σε σπίτια με κλασική διακόσμηση ταιριάζουν κλασικά χαλιά,ενώ στα πιο μοντέρνα σπίτια ταιριάζουν πιο μοντέρνα χαλιά.  Αυτό που πρέπει να  κάνετε εσείς είναι να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει, περισσότερο.

Ιδανικά χαλιά για όλους τους χώρους 

 Δεν αρκεί να ντύσετε με χαλιά μόνο έναν από τους χώρους του σπιτιού σας, αλλά ολόκληρο το σπίτι σας. Για το λόγο αυτό κάντε μία μεγάλη έρευνα αγοράς για να μπορέσετε να βρείτε τα καταλληλότερα χαλιά για εσάς. Ξεκινήστε από το διαδίκτυο και συνεχίστε στα φυσικά καταστήματα. Φροντίστε έτσι ώστε να εκμεταλλευτείτε τυχόν προσφορές, για να μπορέσετε να συνδυάσετε  πολλά είδη χαλιών μαζί, όπως σαλονιού, γραφείου, παιδικό.

Μία ιδιαίτερη πινελιά

Για τους λάτρεις των μοναδικών δημιουργιών και του πολύ ιδιαίτερου στυλ, η πιο καλή επιλογή είναι τα χειροποίητα χαλιά, τα οποία θα δώσουν μία άλλη αύρα στο στυλ σας. Μην διστάσετε να τα επιλέξετε αν είστε από εκείνους όπου ζητούν την ομορφιά και την λεπτομέρεια στη ζωή τους.

Στον επαγγελματικό χώρο

Αν ανήκετε σε αυτούς, οι οποίοι εργάζονται και στο σπίτι τους και έχετε δημιουργήσει σπίτι σας ένα χώρο εργασίας, τότε θα ήταν μία πολύ καλή ιδέα να το ντύσετε με ένα χαλί που θα ταιριάζει στο χώρο για να νιώθετε πιο όμορφα και οικεία.

Στο υπνοδωμάτιο

Τα χαλιά πέρα από την πρακτική τους χρησιμότητα δίνουν και μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο χώρο, καθώς τον γεμίζουν ζεστασιά και θαλπωρή. Για αυτό μην παραλείψετε την τοποθέτηση χαλιού στο υπνοδωμάτιο σας ή στο υπνοδωμάτιο των παιδιών σας. Η αλλαγή που θα παρατηρήσετε στο χώρο θα είναι άμεση και δραστική

Το απλό έχει άλλη χάρη

Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι είναι λάτρεις του απλού και της λιτότητας. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία τότε θα πρέπει να επιλέξετε μονόχρωμα και μοντέρνα χαλιά μηχανής. Είναι ιδανικά για όλους τους χώρους και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε σχέση με άλλα χαλιά. Συνδυάστε τα κατάλληλα και απολαύστε ένα χώρο μοναδικό.

Συντήρηση και σωστή φροντίδα

Για να σας κρατήσουν τα αγαπημένα σας χαλιά συντροφιά για πολλά χρόνια θα πρέπει να τα φροντίζετε και να τα περιποιείστε κατάλληλα. Φροντίστε να τα καθαρίζετε σωστά από τις σκόνες με μία ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Προσπαθήστε να αποφύγετε τους δύσκολους λεκέδες, διότι υπάρχει κίνδυνος να καταστραφούν εντελώς.

Η καλύτερη επιλογή για τον ετήσιο καθαρισμό τους είναι να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό καθαριστήριο, με αυτό τον τρόπο θα έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τη φύλαξή και να την αποθήκευση τους, για να μην καταστραφούν από τη σκόνη και τα διάφορα έντομα.