Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αμαρουσίου η εκδήλωση μνήμης για την απελευθέρωση της Μυτιλήνης

Παρουσία πλήθους μελών και φίλων του Συλλόγου Μυτιληνιών Αμαρουσίου και Όμορων Δήμων


Παρουσία πλήθους μελών και φίλων του Συλλόγου Μυτιληνιών Αμαρουσίου και Όμορων Δήμων «Ο Νόστος 2006» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση μνήμης για την απελευθέρωση της Μυτιλήνης από τον τουρκικό ζυγό, στο δημαρχείο Αμαρουσίου, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Τους θερμούς χαιρετισμούς του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, μετέφερε η αντιδήμαρχος Δημόσιων Σχέσεων, Ρένα Χαλιώτη, η οποία συνεχάρη την πρόεδρο Πελαγία Χατζηβαγιάννη και τα μέλη του Συλλόγου για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εκδήλωσης, μέσα από την οποία, όπως ανέφερε, «διατηρούνται ζωντανοί οι αγώνες των προγόνων μας για την ελευθερία, που αποτελούν ισχυρή παρακαταθήκη για τους νέους μας».

Στα ιστορικά γεγονότα της απελευθέρωσης αναφέρθηκε ο Λέσβιος συγγραφέας και φιλόλογος Γιάννης Παπάνης, ενώ ο κ. Νικόλαος Λαλούς, εκπρόσωπος των Μυτιληνιών της Αυστραλίας, μετέφερε θερμό χαιρετισμό των ομογενών.

Ακολούθως, ο χορευτικός σύλλογος Πολυχνιατών Αθήνας χόρεψε τοπικούς χορούς της Μυτιλήνης, με τα μέλη του Συλλόγου να προσφέρουν κεράσματα στους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου Δημήτρης Καρλαύτης και Στέφανος Τσιπουράκης.

Πηγήenypografa.gr