Ούζο Πλωμαρίου

Ούζο Πλωμαρίου
Ούζο Πλωμαρίου

Εκτεταμένες ζημίες έκαναν οι ανήλικοι μετανάστες στις εγκαταστάσεις της Ύπατης Αρμοστείας στην Μόρια | Δείτε Φωτογραφίες και βίντεο

Επεισόδια σημειώθηκαν, τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου

Τα εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν, κυρίως στον χώρο φιλοξενίας των περίπου 350 ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 12 τα μεσάνυχτα και συνεχίστηκαν μέχρι τις πρωινές ώρες.

Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, και σε χώρο όπου στεγάζεται μια μη κυβερνητική οργάνωση, αλλά και σε οικίσκους διαμονής.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης υπήρξε παρέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης, παρουσία εισαγγελέα.Λόγω και της επιδείνωσης του καιρού, η κατάσταση στον υπερκορεσμένο καταυλισμό της Μόριας έχει φθάσει πλέον στο σημείο μηδέν, με δεκάδες άρρωστα παιδιά να ζουν σε άθλιες συνθήκες. Μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, γίνεται έκκληση σε γιατρούς να σπεύσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους «στη ζούγκλα της Μόριας», όπως αποκαλείται ο καταυλισμός, κατ΄ αντιστοιχία εκείνου στο Καλαί της Γαλλίας, γνωστού ως «ζούγκλα του Καλαί».

Δείτε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter

Νοεμβρίου 2017


Το LesvosPost.com εξασφάλισε φωτογραφίες από τις εκτεταμένες ζημίες στις εγκαταστάσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ