Στρατής Καραγεωργίου «Θέατρο σκιών παίζουν οι καραγκιοζοπαίχτες της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ..για την ευλογία του προβάτου στην Λέσβο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέατρο σκιών παίζουν για ακόμη μία φορά οι καραγκιοζοπαίχτες της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. που ρίχνουν, εξαιτίας της νόσου της ευλογιάς, την πρωτογενή παραγωγή ενός ολόκληρου νησιού και τους κτηνοτρόφους αυτού στον Καιάδα.

Περίπου 3.000 αιγοπρόβατα έχουν  ήδη χαθεί, στη Λέσβο, λόγω της αδιαφορίας της κυβέρνησης να λάβει μέτρα πρόληψης προκειμένου να μην μεταδοθεί το θανατηφόρο μικρόβιο της ευλογιάς από την Τουρκία. Όταν στις 12 Ιουνίου στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με σχετική ερώτηση στη Βουλή, προς τον αρμόδιο Υπουργό, είχαν ζητήσει να λάβει μέτρα πρόληψης και αποτροπής της εμφάνισης κρουσμάτων ευλογιάς αιγοπροβάτων από την Τουρκία, ο κ. Αποστόλου θέλησε να λάμψει διά της σιωπής του. 

Αλλά ακόμη και τώρα, που το ζωικό κεφάλαιο- ένα από τα ελάχιστα κεφάλαια της Λέσβου- χρίζει προστασίας, ο κ. Αποστόλου συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα. Παραλείπε δε, να λύσει οριστικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Λέσβου, που είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει, για να μας θυμίσει –φεύ- ότι είναι Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης !

Τα δουλοπρεπή στελέχη της κυβέρνησης στο νησί συνεχίζουν απλά να ασκούν κριτική, αγνοώντας ότι κριτική κάνουμε σε εκείνους που έχουν ευθύνες και ευθύνες στην προκειμένη περίπτωση φέρει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.



Να υπογραμμίσουμε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να αποφεύγονται από τους αρμόδιους αποφάσεις που αναδεικνύουν περισσότερο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Λέσβος με την ευλογιά, καθώς αυτό εγκυμονεί εξαιρετικά δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες για την κτηνοτροφία και την τοπική οικονομία γενικότερα.

Καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αναλάβει έστω και τώρα τις ευθύνες του, δρομολογώντας τα απαραίτητα μέτρα για να προληφθεί η μεγαλύτερη εξάπλωση της ζωονόσου και να μεριμνήσει το ταχύτερο δυνατόν για να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι από τη ζημιά που τους προκάλεσαν οι δικές του παραλείψεις.

Ο Πρόεδρος
ΝΟ.Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ

Στρατής Καραγεωργίου