Δεν σταματάνε οι αφίξεις- 93 μετανάστες έφτασαν σε ακτές της Λέσβου χθες- Σύλληψη των διακινητών τους

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στη Μυτιλήνη

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα εννέα (59) προσφύγων προέβη, πρώτες πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017'', όπως επίσης και στη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 19χρονος χειριστής της λέμβου, φερόμενος ως διακινητής.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.




Επίσης στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τεσσάρων (34) προσφύγων και στη σύλληψη του αλλοδαπού που τους μετέφερε, προέβη, πρώτες πρωινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ” Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 23χρονος χειριστής της λέμβου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.